avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adeverinta retroactiva spor 5-25%
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinta retroactiva spor 5-25%

se poate elibera adeverinta de la angajator pentru un spor de 10% pentru calculator pentru perioada 1999-2006 pentru calcularea pensiei ?
se poate elibera adeverinta daca angajatul inca lucreaza dar vrea sa aiba la dosar?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 09:51, 4 Iunie 2013
Conf art 34 alin 5 CM la solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat să elibereze un document care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă, în meserie şi în specialitate.
Conf art 260 alin 1 lit b CM constituie contravenţie şi se sancţionează încălcarea de către angajator a prevederilor art. 34 alin. (5), cu amendă de la 300 lei la 1.000 lei.

Deci poate solicita o astfel de adeverinta care sa ateste ca a beneficiat de sporul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare adeverinta salariat invatamant ContSters284944 ContSters284944 Care este termenul in care se poate elibera o adeverinta de salariat ? Este stipulat undeva, in cate zile se poate elibera si la cate adeverinte ai dreptul? ... (vezi toată discuția)
Adeverinte de la ultimul loc de munca!!!!!!!!!!!!11 kakadu kakadu angajatorul refuza sa imi elibereze o caracterizare si Adeverinta de stagiu de cotizare de la locul de munca anterior, pentru cei care au mai lucrat cu ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de venit - perioada minima de eliberare claudiuc claudiuc Buna ziua. Din 20.07 m-am angajat la o alta firma (vechime totala 3 ani). Dupa cate luni de la incheierea contractului pot cere o adeverinta de venit? Nu am ... (vezi toată discuția)