avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIE ANTICIPATA FORTATA?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIE ANTICIPATA FORTATA?

SEPOATE ASA CEVA? DIN CAUZA CRIZEI ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 06:47, 24 Martie 2009
Functionar public? - se pare ca da ... tara tuturor posibilitatilor!
gena_1952 a scris:

SEPOATE ASA CEVA? DIN CAUZA CRIZEI ?


:-/
Dati mai multe detalii .... Codul muncii prevede posibilitatea ca angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care ţin de persoana salariatului în cazul în care salariatul îndeplineşte condiţiile de vârstă standard şi stagiu de cotizare şi nu a solicitat pensionarea în condiţiile legii.
gena_1952 a scris:

SEPOATE ASA CEVA? DIN CAUZA CRIZEI ?


Se poate numai daca indepliniti conditiile prevazute de Legea 19/2000 pentru a beneficia de pensie, fie ea anticipata, anticipata partiala ori de limita de varsta.

Mai bine spus "s-ar putea", intrucat, exceptand pensia pentru limita de varsta, pentru celelalte categorii de pensie nu exista prevederi legale care sa-i permita angajatorului sa te concedieze; pentru a beneficia de alte categorii de pensie, titularul trebuie sa faca personal cererea.

Daca sunteti nascuta in 1952, puteti beneficia de pensie pentru limita de varsta intre ianuarie 2011 si martie 2012, in functie de luna in care sunteti nascuta. Pe de alta parte, mai trebuie si o anumita vechime in munca!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Martie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic
royal.consulting a scris:

Functionar public? - se pare ca da ... tara tuturor posibilitatilor!
[ /quot] sunt nascuta in 12.02.1963 si am 25 de ani de munca si 2 copii as vrea sa stiu in ce an as putea sa ma pensionez anticipat.
Sunt nascuta in 12.02.1963 si am 25 de ani de munca si 2 copii. As vrea sa stiu in ce an as putea sa ma pensionez anticipat?

Alte discuții în legătură

Iesire la pensie Dana_Burcea78 Dana_Burcea78 buna ziua,am o colega cu varsta de 58 ani si 8 luni,si vechime in munca de 33ani si 10 luni,in prezent beneficiaza de indemnizatie de somaj pana in luna ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata ContSters42179 ContSters42179 Pe \"Legislatia muncii.ro\" a aparut editorialul din care redau un citat : La implinirea varstei standard de pensionare [b]sau, dupa caz, la implinirea ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata lascarica lascarica Buna seara.Ma puteti ajuta cu un sfat? Am varsta de 57 ani si 2 luni,total stagiu de cotizare realizat este de 37 ani 5 luni iar din ianuarie 2003 sunt ... (vezi toată discuția)