avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... pot da in judecata institutia publica???PRIMARIA??
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

pot da in judecata institutia publica???PRIMARIA??

BUNA ZIUA...sunt disperata...in luna februarie (la -8 grade C)am stat in frig impreuna cu familia 3 saptamani.Am depus tot felul de petitii si reclamati la PRIMARIE si nu am primit nici un raspuns.Sa va explic pe larg:..locuiesc intr-un bloc ...vecinul de la etj. 4 a obturat cosul de fum construit in 1987 de vechii locatari cu acordul tuturor partilor, dar nu au legalizat acest cos...deci nu apare niciunde(mica intelegere).Acelasi vecin a acoperit blocul fara a cere permisiunea sau acordul celorlalti proprietari( din cate stiu eu...suntem coproprietari deasupra pe bloc...nu??)....Acum vin problemele:NU AVEM NICI O SURSA DE CALDURA IN AFARA DE ACEL COS(nu avem gaz...nu este centrala termica comuna...nu este nimic in acest mic oras.)EU am cerut sa intru in legalitate si sa mi se aprobe construirea unui cos exterior...bineinteles ca nu am primit nici o aprobare, doar amenintari ca nu pot trece cu un cos pe afara intrucat respectivul vecin nu ma lasa..(DESI INTREGUL ORAS ESTE PLIN DE ASTFEL DE COSURI ILEGALE)apoi ...eu am cerut o copie dupa autorizatia de constructie sau aprobarea legala a PRIMARIEI pentru acel acoperis...am acest drept...legal ...de a vedea aceste aprobari....alte amenintari....toate acestea le-am facut in scris...la PRIMARIE...am copi cu nr. de ordine si tot tacamul....nici zi de azi nu am primit nici un raspuns... (PRIMARUL nu are timp de aceste probleme)a trecut aproape o luna si nu stiu ce sa fac?? stau in casa cu un radiator pe curent...care azi s-a ars.:((...sunt foarte sigura ca acel acoperis este ilegal....ce este de facut?? nu am cerut decat sa mi se faca dreptate...sa se aplice legea....si?? nimic... va rog sfatuiti-ma....ce pot sa fac sa fie totul legal???STIU CA INSTITUTIA STATULUI CONFORM LEGI 50/1991 AR TREBUI SA IA MASURI ...SI CE MASURI??=D>..CARE SUNT URMATORI PASI CE TREBUIE SA-I FAC?? MULTUMESC PENTRU INTELEGERE...
Ultima modificare: Vineri, 6 Martie 2009
piccola, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:44, 7 Martie 2009
Povestea este intr-adevar lunga ,complicata si necesita dialloguri repetate.Mult mai incomod decat o vizita la un avocat.
Tot el poate evalua situatia functie de probe,termene,marturii,caile urmate,caile de urmat,strategie, etc.,etc.:hm:
Va recomand cu sinceritate: cautati un avocat priceput in materie.
Va urez succes:thumbup:
Deci dvs doriti sa stiti daca exista autorizatie de contructie pentru acoperisul ala?
Sau mai doriti si altceva de la primarie?
sunt sigura ca nu exista autorizatie de constructie(am si eu pe cineva in primarie)dar vreau sa stiu de ce nu se respecta legea in orasul asta???...de ce uni pot sa construiasca dupa bunul plac??(fara nici un fel de acte) de ce PRIMARIA nu-mi raspunde la petitii-reclamatii---sesizari???si daca pot sa dau in judecata aceasta PRIMARIE?? pe baza actelor ce eu le detin si pot face dovada ca nu mi s-a raspuns...desi avea aceasta obligatie.
L. 50/ 1991 este foarte clara...doar ca aici nu se respecta
Nu vreau decat sa se faca dreptate...nu cer favoruri...vrea desfintarea acelui acoperis ilegal
Ce trebuie sa fac pentru a merge mai departe??? in instanta...
VA MULTUMESC
Orice persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau ori intr-un interes legitim, de catre o autoritate publica, printr-un act administrativ sau prin nesolutionarea in termenul legal a unei cereri, se poate adresa instantei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoasterea dreptului pretins sau a interesului legitim si repararea pagubei ce i-a fost cauzata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cos de fum la bloc lloryshyka lloryshyka Buna seara, locuiesc la etajul 1 (unu)al unui imobil cu 4 (patru) etaje, vecina de la parter are ca sursa de incalzire soba pe lemne cu cosul de fum ridicat ... (vezi toată discuția)
Cum pot scapa de o reclama amplasata ilegal de balcon? popescu dan popescu dan buna ziua locuiesc in sectorul 3 intr-un bloc cu 9 etj. la etj 1 unde locuiesc am amplasata o reclama de balcon de aproximativ 1,50 m lungime si 50 cm latime ... (vezi toată discuția)
Norme privind cosurile de fum 3UGA 3UGA Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu legislatia privind cosurile de fum deoarece nu reusesc sa mai dau de ea. Ma intereseaza in special normele privind ... (vezi toată discuția)