avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa contract partial
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa contract partial

Buna ziua!
Un angajat are in ultimele 24 luni prin contract partial , cumulat 10 luni.Pentru a primi somaj are nevoie de minim 12 luni.Intrebare, ce se poate face pentru a completa stagiul minim de 12 luni?
1. se poate face declaratie "rectificativa" la 112 cu norma de la 4 ore la 8 ore in ultimele 4 luni, caz in care se castiga 2 luni ?dar in revisal ramane cu 4 ore pe aceasta perioada?
2.Se mai angajeaza odata cu data desfacerii locului de munca (01.06.2013) pe o perioada determinata de 2 luni, evident cu norma de 8 ore , caz in care ar rezulta cele 2 luni "lipsa', sau exista si alte pareri?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:48, 4 Iunie 2013
1. se poate face declaratie "rectificativa" la 112 cu norma de la 4 ore la 8 ore in ultimele 4 luni, caz in care se castiga 2 luni ?dar in revisal ramane cu 4 ore pe aceasta perioada?

Nu se poate asa ceva. Trebuie modificat si in REVISAL. AJOFM-ul are acces la baza de date din REVISAL.

2.Se mai angajeaza odata cu data desfacerii locului de munca (01.06.2013) pe o perioada determinata de 2 luni, evident cu norma de 8 ore , caz in care ar rezulta cele 2 luni "lipsa', sau exista si alte pareri?

Data angajarii nu mai poate sa fie 01.06.2013. Daca a avut c.i.m. pe durata determinata atunci se poate face act aditional de modificare a timpului de munca de la 4 ore/zi la 8 ore /zi pentru perioada lipsa ca stagiu de cotizare.

3. Aveti grija ca perioada eligibila pentru calculul stagiului inim de cotizare ar deveni august.2011 - august.2013.
In aceste conditii are stagiu minim de cotizare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de somaj dupa cim cu jumate norma si concediu crestere copil? Mira_A Mira_A Buna ziua, Beneficiez de somaj daca am lucrat inainte de a intra in concediu crestere copil cu norma 6 ore timp de cel putin un an? Am fost in concediu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj ContSters74221 ContSters74221 un angajat pe perioada determinata,beneficiaza de ajutor de somaj?daca da,in ce conditii? (vezi toată discuția)
Ajutor somaj contract partial munca 12 ani si 8 luni norma intreaga ykyb27 ykyb27 Buna seara, am lucrat 8 luni cu norma intreaga, 8 ore/zi, iar restul de 16 luni cu norma partiala de 2 ore/zi, am o vechime neintrerupta de 12 ani. Pot ... (vezi toată discuția)