avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolvabilitate
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolvabilitate

Buna ziua .
sunt administratorul unei firme care nu mai are activitate din 2010 .din declaratiile din 2010 trebuia sa platesc la anaf circa 8000 lei ,neavand posibilitatea de a plati acestea s-au majorat la circa 32000 lei. firma nu detine bunuri . cum trebuie sa procedez ,nu am posibilitatea de a plati. creantele pot aparea si pe persoana fizica/?
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: davideduard , utilizator 14:23, 27 Februarie 2014
ar fi bine sa va adresati unui expert contabil sau lichidator sau unui avocat de comercial. In principiu, ar trebui sa solicitati lichidare voluntara si sa incercati sa solutionati problema inainte ca ANAF sa faca acest lucru. Lichidatorul numit de catre instanta poate sa va cheme in judecata ( pe persoana fizica) prin "atragerea raspunderii administratorului" si atunci nu e de bine...!
Va multumesc pentru raspuns .Dar lichidatorul poate sa stinga toate creantele?
DA, lichidatorul stinge creante, problema care se pune este cine le plateste !
Le plateste cine este gasit vinovat, daca are cu ce.
Ultima modificare: Marți, 4 Iunie 2013
trandafir2, moderator
Buna ziua.Daca o firma are datorii la distribuitor de 3 ani neplatite si la Anaf de 90 milioane lei ,administratorul nu are casa....niciun bun (avere) si ANAF vrea sa o bage in insolventa.Ce va urma dupa?Esalonat in cateva luni se pot plati datoriile la ANAF? Iar la distribuitor sa se prescrie datoria, dat fiind faptul ca au trecut 3 ani? Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment stoicavioleta17 stoicavioleta17 daca o firma care are un credit la banca intra in faliment,banca incepe executarea garantiei imediat pentru a recupera integral datoria sau exista ... (vezi toată discuția)
Administrator executat silit pentru societate fara activitate? ContSters282811 ContSters282811 Buna ziua, am si eu o problema cu o firma care n-a functionat niciodata, sunt asociat unic si a intrat in insolventa din cauza forfetarului, am vorbit cu ... (vezi toată discuția)
Lichidare srl cu creante mai mari ca debitul gemilia gemilia in 2007 un furnizor a cerut lichidarea societati pt suma de 32000 ,lichidatorul nu a depus si creantele care erau de 250000 in fine nu l-augasit pe ... (vezi toată discuția)