avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Administrator executat silit pentru societate fara ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Administrator executat silit pentru societate fara activitate?

Buna ziua, am si eu o problema cu o firma care n-a functionat niciodata, sunt asociat unic si a intrat in insolventa din cauza forfetarului, am vorbit cu executorul si imi spune ca nu mai am treaba cu el ca trebuia sa duc actele firmei pentru inchidere si ca a declansat falimentul iar acum sunt dat in judecata ca administrator cum ca n-am depus actele la lichiditator si vor sa-si recupereze o datorie de 3250 lei, plus ca apar conform unui tabel definitiv al obligatiilor cu o creanta totala de 364 804 lei, am zis ca fac in infarct!!!! si acest Anaf cere sa fiu executat silit ca persoana fizica , fost administrator cu bunurile din averea personala. Este posibil sa devin infractor pentru un impozit pus la o firma care n-a functionat niciodata?? Lichidatorul mi-a sugerat sa-mi iau un avocat sau sa platesc suma, ma intreb din ce? din salariul de 1000 de lei?? va rog daca se poate sa-mi dati un sfat, cu stima Bogdan.
Cel mai recent răspuns: bossman , utilizator 01:16, 10 Martie 2013
Cam mare suma de 364 804 lei, ca sa provina dintr-un impozit forfetar.
Luati legatura cu un specialist in insolventa ca sa va consultati. Poate datoriile acelea nu sunt reale sau poate sunt prescrise. Nu neglijati, se pot indrepta impotriva dvoastra.
Avand calitatea de asociat unic si unic administrator aveti raspundere si pe civil si pe penal(daca exista elemente conf.legii nr.85/2006 modificata, si anume art.138 ).

In acest caz va recomand sa va angajati un avocat specializat si sa tratati litigiul cu atentie, data fiind si marimea sumei.

Este evident ca la o firma fara activitate, nu este posibil, asa cum precizati, aceasta suma sa reprezinte doar impozitul forfetar.
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2013
ContSters258148, utilizator
nu sunteti infractor, dar indiferenta se plateste, mai grav ,de la administratia financiara in decursul timpului v-au sosit mai multe scrisori pe care nu le-ati ridicat sau le-ati ridicat si le-ati ignorat continutul.
angajati-va un avocat URGENT

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

consecinte neplata impozit forfetar firma fara activitate eugen05 eugen05 Buna ziua. Am o firma pe care am infiintat-o in 2006, dar care nu a desfasurat niciun fel de activitate niciodata . Firma nu are active, angajati ... (vezi toată discuția)
Pot scapa cumva de neplata impozitului forfetar? body11 body11 Am o firma infiintata in 2005 si care nu a avut activitate niciodata , am inteles ca trebuie sa platesc impozit forfrtar pt ca nu am inchis o la timp, exista ... (vezi toată discuția)
Pot intra in insolventa? pansii pansii Buna ziua, Am o societate infiintata in 2008, pe vremea impozitului forfetar. Societatea nu a desfasurat activitati economice, nu s-au inregistrat venituri ci ... (vezi toată discuția)