avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Pot scapa cumva de neplata impozitului forfetar?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Pot scapa cumva de neplata impozitului forfetar?

Am o firma infiintata in 2005 si care nu a avut activitate niciodata , am inteles ca trebuie sa platesc impozit forfrtar pt ca nu am inchis o la timp, exista vreo posibilitate de a nu plati acasta aberatie de impozit avand in vedere faptul ca nu am folosit firma asta la nimic niciodata?
Multumesc mult.....
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 15:54, 21 Iulie 2012
forfetarul nu mai exista de prin 2010 dar daca nu ati platit atunci singura sansa este sa asteptati prescriptia de 5 ani.
In completarea lui Alex: exista riscul ca dupa 4 ani si 11 luni sa fiti somat sa platiti forfetarul la care veti avea surpriza ca s-au adaugat penalitati si dobanzi. Este un risc pe care vi-l asumati ...
Si atunci cand sunteti somat (chiar si dupa 4 ani si 11 luni) incepe o noua prescriptie de 5 ani. Astfel, impozitul nu se va prescrie niciodata.
Cunosc pe cineva care are o situatie similara. Firma care nu a functionat niciodata, desi exista de peste 10 ani. N-a avut niciodata angajati, nici o zi de folosinta, nici o factura, nici un bon, nici un banut incasat sau platit.

Omul s-a trezit cu forfetarul pe cap si abia prin 2010 a aflat de la cineva ca poate sa suspende firma pentru a nu se mai aduna forfetarul.

Intrebarea ar fi cum poate scapa bietul om de forfetar. Din moment ce depunea mereu declaratii ca nu are activitate, este evident stupid sa-i ceri forfetar.

Nu exista nici o metoda de a scapa de acea nenorocire?

Gen actiune in instanta si firma sa plateasca in limita capitalului social, adica 200 de lei si sa se incheie tarasenia?

Bietul om are peste 50 de ani, nu-l mai angajeaza nimeni si figureaza cu aproape 4.000 de lei de plata la Finante pentru acel forfetar si penalitatile aferente.

Ce sfaturi ati da intr-un astfel de caz?

Ma gandeam la varianta cu cei 200 de lei reprezentand capitalul social si basta.
Impozitul forfetar este o decizie guvernamentala dispusa la vremea ei de organul executiv si care trebuie platita. Pentru suma care reprezinta impozitul forfetar neplatit si penalitatile mentionate de dumneavoastra nu se poate intra in faliment.

Alte discuții în legătură

Impozit pe profit dorel13 dorel13 Am o firma de consultanta(am picat ca musca-n lapte, ca nu ma pricep) infiintata in 2009(aprilie). Nu a avut nici-un venit pana in aprilie 2010. In ... (vezi toată discuția)
Firma fara activitate cu datorii bezonica bezonica Am fost intrebata ce faci cu o societate care nu a avut activitate economica, a prins perioada impozitului forfetar din care a platit doar o parte ... (vezi toată discuția)
Executare silita anaf Romanitei21 Romanitei21 Buna ziua, Am avut o firma intre 1998 si 2001. Aceasta firma nu a mai avut vreo activitate de vreun fel din iulie 2001. Am aflat dupa cativa ani ca acele ... (vezi toată discuția)