avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Firma fara activitate cu datorii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Firma fara activitate cu datorii

Am fost intrebata ce faci cu o societate care nu a avut activitate economica, a prins perioada impozitului forfetar din care a platit doar o parte ramanand cu o datorie catre bugetul de stat , a fost suspendata,pe o perioada de 3 ani, termen care a trecut,dar nu s-a facut nimic ,iar in perioada de suspendare nu s-au depus declaratiile pe 0 nestiindu-se ca trebuie facuta( numai o parte)
se dizolva firma de la sine , iar datoriile catre stat intradevar se prescriu dupa 5 ani?
sau trebuie sa scoata administratorul bani din buzunar ca sa plateasca datoriile , inclusiv amenzile pt nedepunerea declaratiilor.........
multumesc

Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 13:46, 8 Martie 2016
Poate va scapa de amenzi,datoria privind impozitul forfetar(introdus prin modificarea art.18 din Codul fiscal,conform art.32 din OUG 34/2009) si accesoriile aferente vor trebui platite(au avut ei grije sa emita actele necesare intreruperii prescriptiei). Potrivit art.92 din Codul de procedura fiscala,cat de curand, firma va primii DECIZIE DE DECLARARE IN INACTIVITATE. De la acea data sunt aplicabile prevederile art.11 alin.(6) si (7) din Codul fiscal.
Cum trebuie sa procedeze ? sa depuna declaratiile din urma si bilantul, iar in cazul in care nu are posibilitatea de a plati , se va recurge la executarea silita........ firma nu are active.... a fost doar infiintata
multumesc
Ar fi bine sa luati legatura cu un expert contabil. Trebuie depuse multe declaratii,bilanturi contabile anuale,in baza balantelor de verificare. Vor trebui evidentiate,la termenele scadente,obligatiile fiscale aferente impozitului forfetar,pana la data la care aceasta prevedere a fost abrogata din Codul fiscal(conform OUG 87/2010,acele prevederi au fost valabile pana la data de 30.09.2010).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate in inactivitate ancarapan ancarapan am o societate infiintata in perioada in care eram studenta.vazand ca nu merge,am declarat-o la registrul comertului \"suspendata pe trei ani\",fara sa o ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma inactiva razvandiaconu razvandiaconu Buna ziua, Va contactez pentru a va cere sprijinul in urmatoarea problema: Am o firma deschisa in 2007 pe care nu am avut niciun fel de activitate pana acum. ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate alin_bv alin_bv Spuneti-mi va rog in momentul dizolvarii unei societati, se poate face impunerea din oficiu pentru impozitul forfetar de catre ANAF chiar daca nu au fost ... (vezi toată discuția)