avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit bancar restant contractat de fosta sotie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit bancar restant contractat de fosta sotie

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie. Acum cativa ani sotia a contractat doua credite de nevoi personale cu buletinul, fara ipoteca, bani pe care i-a folosit in firma ei. De doi ani suntem divortati, dar am facut partajul abia acum . Inainte de partaj am vandut o proprietate compusa din doua vile si terenul aferent, banii incasandu-i sotia in contul personal. Dupa aceea am facut actele de partaj, restul bunurilor revenindu-mi mie. Daca sotia nu-si mai plateste ratele la banci (deja are restante foarte mari si intentioneaza sa plece din tara), in cazul in care se va ajunge la executare silita , executorul se poate indrepta si asupra bunurilor mele? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 14:25, 4 Iunie 2013
Titularul contractului de imprumut este sotia, ati facut partajul, asa ca nu exista motive pt. ca cineva sa va execute silit pentru datorii care nu va apartin.
Daca ati semnat contractele de credit ca si garant/codebitor, se poate indrepta si asupra bunurilor dumneavoastra.
Nu am semnat pentru credit.
In acest caz, nu au cum sa va execute silit pe dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit nevoi personale MARIANA APOSTOL MARIANA APOSTOL am luat un credit de nevoi personale in 2006 fara stirea sotiei si din cauza problemelor financiare nu am mai platit ratele de 1 an creditul este de 8000 euro ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca fiul meu a facut credite si a plecat din tara? antecume antecume Buna ziua, Unul dintre fiii mei a contractat mai multe credite: doua credite de nevoi personale fara garantie si o descoperire de card. El e plecat in ... (vezi toată discuția)
Am o datorie la banca ceciliac ceciliac am la o banca o datorie de 5000 euro luati cand inca mai aveam un loc de munca. Cand am ramas fara serviciu, am facut o restructurare, apoi a doua...dar din ... (vezi toată discuția)