avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita, creditor ipotecar si creditor ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita, creditor ipotecar si creditor chirografar, prioritate la distribuirea pretului de adjudecare

Intr-un dosar de executare am calitate de creditor. Imobilul cu care figureaza debitorul in cartea funciara este bun comun (al lui si al sotiei). Pt a continua executarea prin vanzare ar trebui sa introduc o actiune de partaj in instanta. Executorul mi-a spus insa ca debitorul cu sotia sa figureaza ca debitori la o banca in baza unui contract potrivit caruia au ipotecat imobilul respectiv, iar banca doreste sa scoata la vanzare imobilul.
Este indicat sa solicit continuarea executarii prin vanzare si sa platesc evaluatorul sau sa las banca sa solicite vanzarea imobilului ?
Cine are prioritate la recuperarea debitului? Eu sau banca?
Ideea este ca eu am de recuperat o suma mica de bani si mi-e teama ca, in cazul in care se vinde, nu voi mai apuca nimic ca sa zic asa. Multumesc
Intai se indestuleaza banca din acel imobil, nu cred sa ramana bani si pentru dvs, nu cred ca are sens sa cereti partajul bunului.
Banca are prioritate. De regula, pretul de vinzare fixat de banca este dat de suma datorata, nu mai mult.
N-are legatura pretul de vanzare cu suma datorata. Imobilul e scos la licitatie cu pretul la care s-a evaluat, nu conteaza cat datoreaza debitorul.
Ultima modificare: Marți, 4 Iunie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adjudecare imobil ipotecat prin depunerea creantei in contul pretului CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna ziua. Doresc sa incep executarea silita a unui debitor, ce detine un imobil ce are inscrisa o ipoteca de rang I pt. suma de 70.000, in favoarea unei ... (vezi toată discuția)
Executare silita bun comun didi10 didi10 Buna seara, As dori lamuriri legate de urmatoarea siturtie: In baza unui contract de imprumut pentru o suma X intre 2 persoane fizice(contractul semnat in ... (vezi toată discuția)
Executare silita pe un imobil al bancii hobbystyle hobbystyle Buna ziua In urma datoriei neachitate la termen(20000 euro)catre o persoana fizica,tribunalul a hotarat executare silita asupra bunurilor imobile. Bun imobil ... (vezi toată discuția)