avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale retragere lichidator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

retragere lichidator

Buna ziua,as vrea sa stiu care este procedura de anulare[radiere] a lichidatorului numit de Onrc in urma hotararii de dizolvare.Mentionez ca problema dizolvarii societatii s-a rezolvat in instanta,am o hotarare in care s-a dispus radierea mentiunii de dizolvare.Multumesc
Cel mai recent răspuns: NARCAT , utilizator 11:01, 8 Martie 2009
Radiere ca urmare a nedepunerii bilantului ? Pana la urma nu mai conteaza din moment ce in recurs , banuiesc , ati castigat. Prin aceeasi hotarare ar fi trebuit sa se anuleze si numirea lichidatorului. Daca nu , in mod logic , avand in vedere faptul ca radierea nu mai subzista , activitatea lichidatorul ramane fara subiect , anularea numirii sale facandu-se in baza hotararii care a dispus radierea mentiunii de dizolvare.
Da asa mi se par si mie a fi logic DAR ma confrunt cu o situatie cel putin penibila si asta pentru ca de la Onrc mi s-a zis ca trebuie sa deschid alt proces pentru radierea mentiunii de numire lichidatorAsadar trebuie sa mai fac niste sapaturi la Onrc si eventual mi s-a sugerat sa merg la judecatorul delegat .Voi ce ziceti?
Ai facut o greseala ca nu ai solicitat in cererea de recurs impotriva dizolvarii ca in subsidiar sa se anuleze si numirea lichidatorului.

Poti solicita pe calea unei ordonante presedentiale revocarea numirii lichidatorului.

Este singura cale. Altfel iti ramine agatat lichidatorul acolo.

Alberto Kurtyan
Poate a facut-o avocatul pt ca m-a reprezentat un avocat.Asta ar trebui sa apara si in hotarare,trebuie sa mentioneze asta undeva?Cum adica pe calea unei ordonante prezidentiale mai pe intelesul celor care nu au studii de specialitate ce ar trebui sa fac mai departe?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare numire lichidator NARCAT NARCAT Buna cine stie sa imi spuna daca am depus recurs la Onrc si instanta pentru radierea mentiunii de numire lichidatoor ,avand o hotararea irevocabila de recurs ... (vezi toată discuția)
Dizolvare cf. art 237 alin. 1 / legea 31/1990... Dinu Gabi Dinu Gabi Buna ziua, am o societate dizolvata cf. 237(1) lit. b / L31/1990, asupra careia instanta s-a pronuntat in noiembrie anul trecut, sentinta devenita definitiva ... (vezi toată discuția)
Dizolvarea unei societati in urma unei hotarari judecatoresti ciuspirel ciuspirel Buna ziua.,am avut o societate comerciala care in urma unei hotarari judecatoresti s-a dispus dizolvarea,hotararirea fiind definitiva si irevocabila!Ce pasi ar ... (vezi toată discuția)