avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obligatia de a face pretentii se prescrie daca au ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obligatia de a face pretentii se prescrie daca au trecut mai mult de trei ani?

In 2009 am facut iesirea din indiviziune. Eu, mama si sora. Instanta a hotarat, decizia fiind definitiva si irevocabila.Casa a fost atribuita mie si mamai. S-a atribuit parcele de teren fiecarei persoane. Insa 30 mp din casa se afla amplasat pe parcela atribuita sorei - care nu are drept la casa. Consider ca este (superficie)
Mama mi-a vandut partea sa din casa. Sora a aflat, si m-a dat in judecata `` Obligatia de a face pretentii` ca sa ma oblige sa faram partea din casa (suprafata 30 mp de pe terenul sau) Insa casa estre trecuta in cartea funciara pe numele meu, chiar daca se afla pe terenul ei.
Conform prescriptiei daca au trecut 3 ani de la decizia definitiva si irevocabila , prin neapelare, nimeni nu a facut recurs atunci, si a ramas lege intre parti, se poate lua in calcul art.art.1837 si Art.1841 si decretul Decretului 167/10.04.1958 art 1,3 si 11?
Sora , ar mai putea sa ma oblige intr-un fel ?
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Obligatie de a face- pretentii- fata de o superficie data de judecatorie atacabila? IONELCI IONELCI Buna ziua, am si eu o problema mai speciala. In 2007 fratele meu C.G. m-a dat in judecata pe mine C.I. si pe mama noastra C.V. pentru a iesi din ... (vezi toată discuția)
Constituirea dreptului de superficie prin hotarare judecatoreasca cdstanoiu cdstanoiu Se poate constitui un drept de superficie, prin hotarare judecatoreasca, ]n conformitate cu noile dispozitii (art. 693, alin. 2)? (vezi toată discuția)
Vanzare teren gigelas gigelas Buna ziua, Exista doua terenuri despartite de un drum.Un teren de 1500 mp. si altul de 1000 mp. Ambele terenuri se afla pe acelasi titlu de proprietate. ... (vezi toată discuția)