avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distanþa între cladiri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distanþa între cladiri

Nu știu unde să întreb si am decis sa ma adresez dumneavoastră , în ceea ce priveste situatia ce o s-o relatez.
Locuiesc la un bloc cu 3 etaje, construit în 1965. Distanta dintre blocul meu si cel vecin este conform regulilor, respectand amprenta de umbra. De curand a intrat in posesia terenului sefa serviciului de urbanism din localitate, dupa ani lungi de procese. Ea doreste sa ridice o cladire de trei etaje pe acest loc, pana la 1,5 m de blocurile cu care se va învecina. În felul acesta nu vom avea lumină si soare in apartamente. Va rog sa imi spuneti dacă este o cale legală de a impiedica aceasta constructie. Stiu, trebuie să îi respect dreptul de proprietate dar si ea pe al meu.
O alta constructie, de peste drum, un magazin, ce a fost ridicat tot asa, ca urmare a acestui lucru valoarea apartamentelor din blocurile respective a scăzut cu 25 % fata de cele din împrejurimi.
Cu multumiri
Ultima modificare: Marți, 4 Iunie 2013
Ipuz, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ipuz , utilizator 16:04, 8 Iunie 2013
Chemati in judecata primaria si cereti instantei sa dea o hotarare prin care sa oblige primaria sa anuleze autorizatia de constructie.
Multumesc pentru raspuns, dar nu stiu in baza carei legi sa dau in judecata. Exista o prevedere actuala care sa reglementeze aceste situatii?Inca oadata multumesc.
Legea 50/1991 si Regulamentul local de urbanism . Regulamentul il puteti gasi pe site-ul primariei din localitatea dumneavoastra.
Va atasez un link care cuprinde ghid realizat de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Constructii, Urbanism si Dezvoltare teritoriala in care veti gasi modul de calcul al distantelor intre cladiri.
[ link extern ]
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construcție bloc lângă casă. ce condiții trebuie să se respecte? Îmi va fi umbrită aproape toată proprietatea alex.anca alex.anca buna ziua. Stau la casa in Suceava in zona de case. Acum aproximativ un an un dezvoltator imobiliar mi-a cerut aprobarea constructiei unui bloc P+2+M pe ... (vezi toată discuția)
Ridicare bloc fara autorizatie de constructie Andreas111 Andreas111 Buna seara, Va supun atentiei problema mea. Locuiesc intr-un cartier rezidential nou, iar, de vreo 6 luni, in laterul blocului meu, la mica distanta in ... (vezi toată discuția)
Consimtamant pentru vanzare proprietate chiru_sorin chiru_sorin Buna ziua, Vecinul meu vrea sa vanda unui dezvoltator imobiliar. Are casa sa mostenita de la parinti, este P+1 si este construita pe hotar, perete in perete ... (vezi toată discuția)