avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie minor

Buna sunt casatorita din septembrie anul trecut si am o fetita impreuna cu sotul de 7luni. De curand mi-am dat seama ca intre noi exista oarecum o nepotrivire de caracter si as vrea sa divortez doar ca actualul sot ma ameninta ca daca fac asta imi ia copila si nu o s-o mai vad. Exista pisibilitatea in cazul meu ca el sa primeasca custodia fetitei??? ( avand in vedere ca eu acum stau 2ani acasa si nu a am indemnizatia mare in compatatie cu salarul lui ). Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:43, 6 Iunie 2013
Astea sunt niste vorbe total aiuristice, e adevarat ca si dupa divort ambii parinti exercita in comun autoritatea parinteasca ( asta inseamna cel putin teoretic, ca veti avea drepturi si obligatii egale fata de copil, raspundeti in masura egala de cresterea si educarea copilului, veti lua in comun decizii in ce-l priveste- scoala, vacante, medic , sport etc), dar locuinta copilului va fi la dvs, iar in ce priveste vizitele tatalui, ori va intelegeti asupra unui program, ori va decide instanta.
Poate e prea curand sa luati o decizie in ce priveste divortul, as zice sa mai asteptati cateva luni, poate decizia dvs are legatura cu hormonii deranjati in perioada asta de dupa nastere.

Nu va faceti griji ca aveti doar indemnizatia, e normal sa va fie suspendat contractul de munca pana la doi ani, apoi veti relua munca, instanta nu va " depuncteaza" din cauza asta. In plus, veti avea si pensie de la tata.
Important e sa aveti o locuinta decenta ( proprietate, chirie, la parinti) , sa aveti conditii pt a creste copilul dupa divort.
Nu va lasati impresionata si nu cedati presiunilor sotului. Oricum este urat din partea lui sa aduca astfel de amenintari.

Legal exercitarea autoritatii parintesti va reveni in comun ambilor soti.Ramane de stabilit locuinta minorei, pensia de intretinere si programul de vizitare.

Avand in vedere varsta deosebit de mica a minorei locuinta va fi cel mai probabil stabilita la dvs. Sigur ca va trebui sa aveti o locuinta stabila si adecvata cresterii minorei. Ca sunteti in concediu de crestere a copilului este un lucru firesc. Beneficiati de indemnizatie, in plus aveti si un eventual sprijin al parintilor ca si pensia de intretinere platita de tata.

Incercati sa va mai ganditi in legatura cu divortul si - daca totusi mergeti mai departe - incercati sa va intelegeti in cat mai multe privinte pt ca nu va fi placut sa hotarasca un al treilea (judecatorul) in locul vostru, pt voi si pt copilul vostru.
Eu nu cunosc ce inseamna doua caractere care nu se potrivesc, imi puteti spune cum este asta in cazul dv.?
In rest, nu castiga mereu cel cu banul mai mult, ar fi culmea! Conteaza cel cu grija constanta fata de copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minor MISAMIHAI MISAMIHAI Buna ziua,astazi am depus si eu cererea de salarizare la judecatoria braila fara sa mai fac cerere de intampinare si sa imi spuneti si mie va rog din suflet la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil ContSters205298 ContSters205298 Divort pronuntat,instanta dispune : -autoritatea parinteasca sa fie ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor oanamaiu oanamaiu Buna ziua, Eu si sotul meu vom divorta, avem impreuna o fetita(4 ani), se pare ca nu putem ajunge la o intelegere de custodie comuna(cum as fi vrut eu) si ... (vezi toată discuția)