avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme partaj - apartamentul bun propriu si totusi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme partaj - apartamentul bun propriu si totusi nu pot sa-l vand

Buna ziua!
fostul sot a deschis actiunea de partaj in instanta si cere sulta pt imbunatatirile aduse la imobilul in care stam si care este bun propriu al meu.Daca eu vreau sa-l vand inainte de terminarea partajului am voie?Nu am cum sa-platesc sulta daca nu vand iar el nu are bani sa-l cumpere.Mi-a spus ca nu pot sa-l vand pana cand nu se termina partajul ca e notat in CF.Se poate asa ceva? Doar e bun propriu cota1/1 al meu.
Daca fostul sot a notat in CF existenta proceului de partaj care implica si apartamentul, nu veti putea vinde.
Mergeti la OCPI sau la notar si obtineti extras de carte funciara 20 lei daca doriti sa verificati.
Daca va grabiti: Puteti vinde numai daca renunta la judecata, aduce dovada de la instanta ca procesul a incetat si participa la vanzare ca declarant ca si-a primit ce considera ca i se cuvine si ca nu mai are nicio pretentie. In aceste conditii,va trebui ca si dvs si el sa fiti intelesi asupra cuantumului sultei...
Daca stiti ca nu veti avea de unde plati, cautati in continuare client, mergeti in continuare cu procesul si cand se va fixa sulta ce i-o datorati, luati avans de la client, se radiaza sarcina din cartea funciara si se vinde.
Dar nu va puteti intelege asupra sumei ce i-o datorati ? Ca puteti proceda cum a scris d-na notar mai sus, renunta la judecata , dvs vindeti si ii dati cat datorati.
Eu nu inteleg cum se poate pune interdictie de vanzare pe casa mea bun propriu,cumparata inainte de casatorie doar fiindca suntem in partaj.Din cate stiu eu casa nici nu intra in masa partajabila nefiind bun comun. El va primi un drept de creanta in lei,iar eu daca nu am banii oricum va trebui sa vand casa.Si atunci de ce sa nu o pot vinde inainte.Si daca primesc un termen de 6 luni sa-i achit sulta si eu nu pot sa vand asa repede ce se intampla/ ma executa silit fiindca din cauza lui nu am putut vinde mai repede??
gi-jane2 a scris:

Daca stiti ca nu veti avea de unde plati, cautati in continuare client, mergeti in continuare cu procesul si cand se va fixa sulta ce i-o datorati, luati avans de la client, se radiaza sarcina din cartea funciara si se vinde.
Dar nu va puteti intelege asupra sumei ce i-o datorati ? Ca puteti proceda cum a scris d-na notar mai sus, renunta la judecata , dvs vindeti si ii dati cat datorati.

nu ne putem intelege el cere o suma exagerata pe care niciodata nu o va castiga sunt sigura.Am inteles ca asemenea procese dureaza si 2 ani ce client asteapta atata dupa mine?
Trebuia sa faceti plangere impotriva incheierii de carte funciara cand s-a inscris litigiul si nu interdictia. Puteti intocmi acum, pana la finalizarea procesului, o promisiune de vanzare, in caz ca gasiti persoana interesata.In acest caz nu e nevoie de acordul sotului. In caz ca nu vi s-a comunicat incheierea OCPI, dreptul de opozitie curge de la data cand ati luat la cunostinta de notarea litigiului.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iunie 2013
avvalentina, utilizator

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva incheierii de carte funciara victor77 victor77 Buna ziua, va rog sa ma sfatuiti : Am primit o incheiere de carte funciara cu un extras de CF. Am constatat ca pe imobilul proprietate s-a notat in CF o ... (vezi toată discuția)
Ocpi, intabulare liviuucv liviuucv Buna seara. In urma procesului de partaj am obtinut in instanta imobilul, dar instanta a decis ca trebuie sa platesc sulta catre fosta sotie 100 000 si ea ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil care nu-mi mai apartine de drept,buna ziua, sunt executat silit pe un imobil achizitionat direct ... siteavu siteavu Buna ziua, sunt executat silit pe un imobil achizitionat direct de la proprietar in rate. nu am mai putut plati ratele...si vechii proprietari au anulat ... (vezi toată discuția)