Buna ziua, va rog sa ma sfatuiti :
Am primit o incheiere de carte funciara cu un extras de CF. Am constatat ca pe imobilul proprietate s-a notat in CF o autorizatie de construire si un proces verbal cu aproximativ 5 luni inainte si recent s-a notat din oficiu un litigiu cu vecinul. In incheierea de sedinta scrie ca la cererea subsemnatului s-a inscris in cartea funciara respectivele notari la cererea instantei. Mentionez ca notarea autorizatiei de construire nu mi-a fost comunicata si la biroul de carte funciara mi-a spus ca aceasta notarea a solicitat-o fosta sotie de care sunt divortat. Tin sa precizez ca constructia pe care s-a solicitat autorizatia respectiva nu este pe terenul proprietate comuna. Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in situatia acesta.
Plangera impotriva incheierii de carte funciara se face in termen de 15 zile de la comunicare. Lucrurile sunt mult mai complicate. Pentru a primi un sfat pe care trebuie sa il urmati trebuie sa fiti mai explicit.
Spre exemplu: "litigiul cu vecinul" . sau "constructia nu e pe terenul proprietate comuna.. .
Notarile in cartea funciara se fac in baza unor documente juridice si operatiuni prealabile de masuratori, receptii ale constructiei...etc....
Din verificarile la Biroul de carte funciara a reiesit ca notarea litigiului a fost solicitata de instanta iar notarea autorizatiei de construire si a procesului verbal de receptie a fost solicitata in urma cu 5 luni de fosta sotie - incheiere ce nu mi-a fost comunicata, si nici nu s-au efectuat masuratori deoarece locuinta nu este pe terenul unde s-a notat in CF. Ce ma sfatuiti sa fac. Va multumesc
dorit sa contestati o notare facuta in urma cu 5 luni - pt ca a fost facuta pe o Carte funciara grasita! Incercati o audienta la Registratorul Sef al BCPI (cartea funciara) si apoi direct la un avocat. Acesta, avocatul, poate sa va informeze direct ce cale sa urmati.
faptul ca nu ati primit incheierea care a fost trimisa poate prin posta ori inmanata celui care a facut cererea de notare a casei.... este una iar daca autorizatul cadastru care a facut documentatia de intabulare nu a masurat si a gresit si identificarea cu CF e alta si de competenta Ing sef a OCPI.