avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... E conflict de interese?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

E conflict de interese?

Buna ziua! o fundatie vrea sa incheie un contract de comodat cu o asociatie care apartine vicepresedintelui fundatiei, prin care ii pune la dispozitie o sala din imobil. exista conflict de interese?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elenaane , utilizator 08:42, 6 Iunie 2013
Nu se poate spune ca o asociatie "apartine" cuiva. Respectiva persoana este doar, la un moment dat, membru al acelei asociatii.
In rest, despre raspunsul la intrebare, nu e un conflict de interese ci doar trebuie verificat daca cel care cedeaza dreptul de folosinta, e proprietar al acelui imobil.
Va multumesc pentru raspuns. Fundatia detine imobilul printr-un contract de comodat cu urmatoarea clauza adaugata prin act aditional: comodatarul are dreptul sa transmita bunul catre un tert, cu titlu gratuit sau cu titlu oneros. Vi se pare in regula aceasta clauza, tinand cont ca fundatia vrea sa dea spatii din imobil pentru organizarea unor cursuri deferitelor institutii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subcomodat? robantal robantal Buna ziua. Cum apreciati, comodatarul are dreptul sa dea in subfolosinta gratuita bunul ? Multumesc (vezi toată discuția)
Poate comodatarul sa permita unui tert folosirea bunului primit in comodat? retromusculo retromusculo Am dreptul in calitate de comodatar Intreprindere Familiala sa pot ,, subinchiria\\" o parte din spatiul primit de la comodant daca acesta este de acord? (vezi toată discuția)
Contract de comodat ana-maria voicu ana-maria voicu buna seara!as dori si eu sa stiu daca in cazul unui contract de comodat in cazul unui imobil,comodatarul trebuie sa plateasca impozit??va multumesc (vezi toată discuția)