Buna ziua, va scriu pentru a va relata niste fapte care mie mi se par halucinante. Intr-o comuna din Romania, primarul a fost invitat sa dea niste declaratii in legatura cu infractiunile de abuz in serviciu in forma continuata, fals, uz de fals si mita electorala, atat el cat si diversi functionari din cadrul primariei. Pana aici nimic nou, invinuiri cat se poate de reale pentru primar si de complicitate la aceste infractiuni pentru functionari e ceva normal, insa "invinuirea de complicitate la abuz in serviciu in legatura cu o fapta de coruptie raportata la favoruri sexuale" si interdictia de a parasi tara pentru o tanara, pe motiv ca nu prea venea la servici... nu am mai vazut. Mai mult, tot ce declara tanara este relatat in ziarele din oras, care au facut-o praf la categoria moralitate. Este normala si umana aceasta vanatoare publica? Ce pedeapsa risca aceasta tanara?
Fata nu este functionar public, fiind angajata in urma cu trei ani pe postul de Director Camin Cultural. In acest an in luna februarie a plecat in Franta la logodnicul ei, fara sa isi dea demisia din aceasta functie. Intre timp, DNA-ul a pus sechestru pe primarie si alte imobile, a invitat pe primar si acolitii lui sa dea cu subsemnatul pentru fapte de abuz in serviciu, fals, uz de fals si mita electorala. Directoarea de Camin a revenit in tara la finele lunii mai pentru a-si clarifica situatia ( si-a depus demisia) si imediat a fost invitata la Parchet sa dea declaratii, fiind invinuita asa cum am mai scris de complicitate la infractiunea de abuz in serviciu in legatura cu o fapta de coruptie, raportata la favoruri sexuale, incercand sa se dovedeasca faptul ca a fost angajata de catre primar pentru ca ar fi avut relatii sexuale cu acesta. Culmea este ca ea nu este singura persoana de sex feminin din cadrul primariei acuzata ca ar fi oferit favoruri sexuale pentru a fi angajate. Deci este cercetata si invinuita pe motiv ca a lipsit de la servici timp de trei luni. E normal sa fie anchetata de DNA pentru asta? Ce pedeapsa poate primi?
Acuma faptul ca Parchetul ancheteaza asta inseamna ca angajatii de acolo isi fac meseria. Daca vor gasi probe se va lasa cu un proces, daca nu vor putea dovedi nimic se va da un NUP. Acum depinde daca fata si-a luat vacanta, lucra prin telefon/computer/fax sau a incasat salariul pe nedrept. Cumva trebuia justificat printr-o tidula faptul ca a luat niste bani pentru o functie din Romania in timp ce ea era in Franta, iar tidula trebuia sa existe inainte de a pleca ea in Franta.
Nu cunosc prea multe detalii, dar din cate stiu nu exista nici un fel de hartie care sa ii justifice absenta, dar cred ca absenta ei de la servici este singura infractiune de care poate fi invinuita. Daca se dovedeste insa ca infractiunea ei a fost raportata la favoruri sexuale, va fi destul de urat pentru ea. Insa mi se pare ciudata acuzatia, avand in vedere ca respectivul primar avea o amanta in primarie pe care a angajat-o in perioada in care au fost blocate posturile. Asta, cred eu, a fost aruncata de unul (sau mai multi) dintre cei anchetati. Eu inca sunt socata si nu-mi vine sa cred ca asa ceva se intampla in Romania, unei persoane pe care o cunosc, cu atata publicitate dezonoranta. Chiar daca va fi gasita nevinovata, va ramane cu acest stigmat tot restul vietii.
Afacerile primarului
bufalo
Va rog frumos,ma poate lamuri si pe mine cineva :un primar de comuna a pus ochii pe un teren de citeva zeci de ha.(teren la dispozitia comisiei).Acum cauta ... (vezi toată discuția)