DNA are competenta sa claseze dosarul in privinta altor infractiuni decat cele de coruptie?
Mi-a fost clasat un dosar si cu privire la alte fapte decat cele de coruptie. In alt dosar, alt procuror DNA macar a avut bunul simt sa claseze doar faptele de coruptie, si sa inainteze dosarul la parchet pentru a face cercetari in privinta celorlalte infractiuni
Da are. Daca sunt fapte concurente cu cea de coruptie, normal ca poate. Ca exeplu: un individ este prins de politie conducand fara permis, acesta incearca sa mituiasca politistii, dar este prins in flagrant.
Adica de exemplu sa zicem ca am reclamat ca un functionar a Luat mita, si pentru ca a savarsit Abuzul in serviciu. DNA claseaza dosarul pentru Luarea de mita, dar are competenta materiala sa claseze dosarul si pentru Abuzul in serviciu care e probat flagrant? Abuzul in serviciu sa zicem ca m-am inselat eu, se poate sa-l fi savarsit functionarul fiindca a vrut sa se razbune pe mine, sau pentru ca e alienat mintal, nu neaparat ca a luat mita. Alte posibilitati nu exista...