avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... judecatorul de camera preliminara are autoritate de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

judecatorul de camera preliminara are autoritate de lucru judecat?

hotararea judecatorului de camera preliminara de respingere a plangerii impotriva ordonantei de clasare, art. 340 CPP, are autoritate de lucru judecat?? si ce efecte?
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 17:43, 3 Mai 2016
Are autoritate de lucru judecat. S-a stabilit vreo pabuga, in sensul ca v-a trimis in civil? Alt efect nu ar mai putea fi.
Are autoritate de lucru judecat... in sensul ca nu mai pot sa formulez o alta plangere impotriva ordonantei de clasare? :)

In ce fel poate avea autoritate de lucru judecat asupra stabilirii unei pagube... daca nu se pronunta asupra fondului cauzei??
Are autoritate de lucru judecat asupra trimiterii in judecata in baza probelor existente la dosar in acel moment. Daca nu s-a prescris si apar noi probe (adica dovezi, nu schimbari de opinie ale expertilor), semnalati acest lucru organelor de ancheta pentru a se putea dispune reinceperea urmaririi penale.

Un exemplu este a refuza trimiterea in judecata pentru omor cand nu s-a gasit arma crimei (adica fara nicio proba si judecatorul considera ca nu are de ce sa fie judecat respectivul, din moment ce la dosar nu exista nicio proba) si reinceperea urmaririi penale dupa ce s-a gasit arma crimei.

Daca am admite ca nu are autoritate de lucru judecat pentru aceleasi probe odata judecate orice politician cat de cat cunoscut ar putea fi dat in judecata de n-spe ori pentru tot feluri de omoruri comise de A.N. Ca la o adica nu ma impiedica nimeni sa depun plangere ca Ponta a omorat-o pe Elodia.
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2016
tgeorgescu, utilizator
tgeorgescu a scris:

Are autoritate de lucru judecat asupra trimiterii in judecata in baza probelor existente la dosar in acel moment.


Vad ca va referiti la trimiterea in judecata. Insa eu m-am referit la plangerea impotriva ordonantei de clasare, art. 340 CPP. Cum se aplica in acest caz??

Mai cu seama ca am criticat ca nelegala solutia clasarii... pt ca nu a dispus procurorul nicio proba!!

Faptul ca apar probe noi nu ajuta prea tare... avand in vedere ca procurorul e dusmanul! Si poate sa respinga cererea de redeschidere, fara sa mai pot ataca ulterior in instanta...

PS. De ce ziceti mereu de Ponta... si nu si de Basescu? :)
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2016
aidu, utilizator
Pai daca se anula clasarea trebuia urmarit penal si trimis in judecata, la asta m-am referit. Acest lucru a fost judecat in baza probelor existente in momentul respectiv la dosar.

Alte discuții în legătură

Infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie, abuz in serviciu art. 13 ind. 2 legea 78/2000 aidu aidu M-a audiat la DNA in legatura cu plangerea pe care am formulat-o pt abuz in serviciu. Am aratat in detaliu cum functionarul public, magistrat, a produs ... (vezi toată discuția)
Pot sa fac plangere in instanta impotriva solutiei procurorului general?? aidu aidu P.G. respins cererea de recuzare pe care am formulat-o impotriva procurorului de caz. Pot sa contest in instanta masura?? (vezi toată discuția)
Problema de competenta materiala eusaisapte eusaisapte 1. Am prins in flagrant procurorul general al curtii de apel mintind ca plangerea penala prelabila nu contine descrierea faptelor si indicarea probelor. Acel ... (vezi toată discuția)