avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie, abuz in serviciu art. 13 ind. 2 Legea 78/2000

M-a audiat la DNA in legatura cu plangerea pe care am formulat-o pt abuz in serviciu.
Am aratat in detaliu cum functionarul public, magistrat, a produs foloase necuvenite pt altcineva.
Insa nu am dovezi ca persoana care a primit foloase necuvenite din partea magistratului... ar fi oferit la randul sau foloase necuvenite magistratului.

Este asadar de competenta DNA ca Infracţiune asimilata infracţiunilor de corupţie, art. 13 ind. 2 Legea 78/2000 chiar daca nu am probe ca magistratul a primit foloase necuvenite pt a interveni pt altcineva?
Sau este suficient doar ca a creat, prin fapta de abuz in serviciu, foloase necuvenite pt altcineva?
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 08:56, 16 Aprilie 2016
competenta materiala se refera la incadrarea legala a faptei, nu are nici o legatura cu indicarea mijloacelor de proba, motiv pentru care ar putea fi respinsa plangerea cf. art. 315 (1)a) raportat la art. 289 (1-2) si art. 294 (2) din CPP

In alte cuvinte faptele de coruptie sunt mereu de competenta DNA
Da,dar, sa zicem, incepe in rem urmarirea penala pt abuz in serviciu.
Insa constata ca nu exista probe ca magistratul ar fi primit foloase necuvenite, de la beneficiar, pt a face abuz in serviciu in scopul producerii de foloase necuvenite pt acesta.

Atunci, o sa retina cauza spre continuarea urmaririi penale
Sau o sa dispuna reincadrarea ca abuz in serviciu in forma simpla, ceea ce ar atrage competenta materiala a parchetului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecatorul de camera preliminara are autoritate de lucru judecat? aidu aidu hotararea judecatorului de camera preliminara de respingere a plangerii impotriva ordonantei de clasare, art. 340 CPP, are autoritate de lucru judecat?? si ce ... (vezi toată discuția)
Directia nationala anticoruptie se ocupa inclusiv de celelalte fapte penale savarsite impreuna cu infractiunile de coruptie? eusaisapte eusaisapte Buna ziua, am formulat plangere penala prealabila pentru faptele penale savarsite de procuror, in care am probat inclusiv infractiunile sale de coruptie. ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca fac aceeasi plangere si la parchet si la dna?? aidu aidu Nu imi place deloc procurorul de la Parchet, care m-a audiat cu privire la plangerea penala impotriva judecatoarei. Pot sa fac aceeasi plangere si la DNA, in ... (vezi toată discuția)