avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CUMUL SALARIU PENSIE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CUMUL SALARIU PENSIE

Buna ziua,
In conformitate cu art.1 L329/2009 ART. 17 ....... pot cumula pensia netă cu veniturile astfel realizate, dacă nivelul acesteia nu depăşeşte nivelul câştigului salarial mediu brut ......
Am o nelamurire cu privire la acest cumul din textul de lege si dupa cum interpretez eu poate cumula daca pensia neta nu depaseste salariului mediu brut sau este corect suma pensiei si a salariului, obtinut in urma angajarii, sa nu depaseasca salariul mediu brut.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:15, 5 Iunie 2013
Pensia sa fie de limita de varsta,iar neta,nu trebuie sa depaseasca salariul mediu brut pe economie.
Prevederile sunt valabile pentru angajare in sectorul bugetar.



[ link extern ]
Daca pensia neta primita nu depaseste salariul mediu brut pe economie , atunci puteti cumula pensia cu salariu.

In conditiile de mai sus, se poate cumula pensia pentru limita de varsta , de invaliditate de gradul III, in sectorul bugetar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu maxim pensionari angajati in domeniul privat Clitan Clitan Buna ziua, Pentru pensionarii angajati din domeniul privat exista limita de salariu? Stiu ca pentru pensionarii angajatii in institutiile publice castigul ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie cu salariu raluka_ioa raluka_ioa Buna ziua, Pot incheia un cim cu timp partial unei persoane care a iesit la pensie? Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Incompatibilitate pensie- salariu gaby56 gaby56 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca pot sa ma angajej in calitate de consilier juridic pe baza de contract determinat sau nedeterminat la Politia locala, ... (vezi toată discuția)