avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Am avut un var care a decedat in luna noiembrie anul trecut, casatorit dar fara copii. Acum vreo 2 ani se pare ca i-ar fi facut sotiei un act prin care specifica ca , dupa moartea sa apartamentul sa i ramana acesteia. Acum o luna ea a deschis succesiune , unde a fost chemata mama si aceasta a declarat ca nu doreste despagubire in bani, asa cum i s-a sugerat ci doreste cota parte din apartamentul respectiv pentru a o lasa la randul ei fiicei sau unui nepot dupa moartea sotiei decedatului.
La mostenire pe langa mama poate veni si sora acestuia?
Cel mai recent răspuns: VoL , utilizator 08:55, 7 Iunie 2013
In caz ca exista testament in care sotia e singurul mostenitor, ceilalti nu au nici o sansa in instanta.Nu sunt mostenitori rezervatari asa ca nu vor justifica interesul intr-un eventual proces.
Insist sa sustin ca ascendenţii privilegiaţi (in speta, mama defunctului) este moştenitoare rezervatara si sezinara, dar poate veni la moştenire numai în nume propriu, nu şi prin reprezentare succesorală; in schimb sora defunctului, (colaterala privilegiata) poate veni la succesiune fie în nume propriu, fie prin reprezentare succesorală dar nu este moştenitoare rezervatara sau sezinara. Deci, daca mama doreste poate avea succes in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In caz de deces, cui revin bunurile mele? MC_COSTIN MC_COSTIN AS VREA SA STIU , IN CAZ CA EU SI SOTUL MEU MURIM, CUI REVIN BUNURILE NOASTRE? NEAVIND COPII, MA GANDESC CA PARINTILOR?SAU SOCRILOR? (vezi toată discuția)
Pentru mostenire ContSters158452 ContSters158452 Au decedat niste unchi care la randul lor aveau 2 imobile si nu aveau copii.Eu din partea matuse-i sunt ruda de gradul 1 .Dupa decesul lor cele 2 imobile s-au ... (vezi toată discuția)
Regim matrimonial moștenirea bunurilor bună ziua vă rog tare mult să mă ajutați ... 13Alin13 13Alin13 Moștenirea bunurilor Bună ziua vă rog tare mult să mă ajutați cu informație . Sunt căsătorită , iar după căsătorie am încheiat cu soțul o ... (vezi toată discuția)