avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită daune materiale+morale
Discuție deschisă în Executare silită

daune materiale+morale

Buna ziua ,
Cu o intrebare va deranjez , in urma unui proces am de platit daune (morale+materiale ) in valoare de 5600 lei , se poate sa platesc aceste daune esalonat ( trb.sa ma adresez iar instantei sau unui executor judecatoresc ...) .Mentionez ca sotia nu lucreaza (si nici de somaj nu mai beneficiaza ),am rata la banca de 680lei/luna iar salariul meu este de 800 lei .
Exista un demers pe care trb.sa-l fac ca aceste daune sa le platesc esalonat ?
Cu stima ,va multumesc .
Vor fi poprite veniturile salariale.Poprirea instituita nu poate depasi jumatate din venitul net obtinut.

Stoica Ioana a scris:

Vor fi poprite veniturile salariale.Poprirea instituita nu poate depasi jumatate din venitul net obtinut.



Dar atentie, va poate urmari silit bunurile mobile (autoturism, alte bunuri daca exista doua la fel ,,etc) si imobile (casa, apartament, terenuri, paduri, helestee si alte bunuri din gama pe care am aratat-o), Este indicat sa contactati creditorul si sa ajungeti la o intelegere,,ca daca merge la un executor judecatoresc o sa va coste unele cheltuieli in plus (onorariul executor, cheltuieli procedurale , expertize etc.); Faceti cum credeti. Ok.
Poprirea nu poate fi mai mare in cazul dvs de 1/3, insa incercati sa nu ajungeti sa fiti executat silit , ci sa incercati sa ajungeti la un acord cu creditorul. Pe calea contestatiei la executare, puteti obtine sa vi se puna poprire si pe mai putin de 1/3
Nu se pot executa bunuri imobile pt creante mai mici de 10000 lei. .
Pot fi urmarite bunurile mobile si imobile, in cazul in care acesta le detine.Pentru creante mai mici de 10 000 lei nu se poate proceda la urmarirea bunurilor imobile.


In ceea ce priveste poprirea, intr-adevar, retinerea din veniturile salariale nu poate depasi 1/3 ( intelegesem ca este deja instituita o poprire asupra venitului, din cauza acesta am mentionat retinerea a cel mult jumatate din venitul net obtinut ).


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit neplatit chivudana chivudana Acum 1 an am facut un credit de nevoi personale. Din imposibilitate de plata nu am mai platit. Cocreditor am avut-o pe fata mai mare. Mentionez ca nu am in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, daca salariul angajatului care are deja o poprire ... Simona Mirea Simona Mirea Buna ziua, Daca salariul angajatului care are deja o poprire infiintata, creste semnificativ, poprirea se modifica? Care este cadrul legal? (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc Emanuel Seretan Emanuel Seretan Am fost bolnav in 2011 , operat , a durat recuperarea ,ea aproximativ 5 ani , iar acum am ramas cu o forma de epilepsie . Aveam rate la BCR , nu le-am achitat ... (vezi toată discuția)