avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Administrator pacalit fara acte firma
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Administrator pacalit fara acte firma

buna ziua,
in cazul in care am fost pacalit sa fiu administratorul unei firme, si nu am actele, stampila firmei, contractul in urma caruia s-a ajuns la executare silita nu a fost incheiat de mine, toate actele fiind la celalalt asociat si se introduce o cerere de insolventa din partea unui creditor, ce pot eu sa fac in acest caz? mi se va putea atrage raspundere personala(precizez ca eu nu aveam drept de semnatura in banca)? se poate dovedi ca am fost pacalit?
Cel mai recent răspuns: witch0407 , utilizator 20:56, 7 Iunie 2013
Acum? Nu se mai poate !
Se putea sa faceti opozitie la momentul respectiv. Opozitie scrisa.
Cel mai probabil veti raspunde in solidar cu administratorul de fapt (celalalt asociat care are stampila) si cu debitorul (adica firma).
Dar poate nu este cazul, poate se plateste suma si se respinge cererea de insolventa.
Dar penal, daca au existat fapte penale (nu stiu daca sunt sau nu), voi raspunde eu sau administratorul de fapt?
Asta nu avem cum sa stim de acum, insa de principiu se raspunde in solidar.
Daca puteti dovedi ca nu dvoastra sunteti vinovat poate mai aveti o sansa, dar nu trebuie sa va faceti iluzii prea mari ca daca spuneti: "Eu sunt administratorul dar nu stiu nimic de firma" ..cu asta se rezolva raspunderea dvoastra!
Ganditi-va ca si celalalt asociat o sa faca la fel, de fapt cred ca pe asta se si bazeaza;
"Nu eu sunt administratorul ci X"

Stiu din pacate ca raspunsul nu va multumeste, dar au fost multi "pacaliti" ca in situatia dvoastra care au patimit ulterior!
Da, aveti dreptate, dar eu am incredere ca se poate demonstra, eu nu aveam drept de semnatura in banca, nu lucram cu banii, creditorul nu a vorbit niciodata cu mine, doar cu asociatul meu si de el stie ca nu a respectat contractul, iar asociatul din cate am aflat ulterior are si cazier, politia il stie .. eu am incredere si sper sa pot demonstra daca este cazul + ca eu am o varsta frageda nu am bunuri si nici angajat nu sunt ... dar acum patimesc daca nu am avut minte ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea juridica in srl - caz de faliment, insolventa Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua. Capitalul social de infiintare a unui SRL este de 200 lei. Din ceea ce cunosc eu, raspunderea juridica este limitata la aceasta suma. Exista o ... (vezi toată discuția)
Angajarea raspunderii conform art.138 din legea 85/2006 Dragos1109 Dragos1109 Am detinut o firma cu o un asociat in cota de 50% fiecare. Firma a ajuns la insolventa,s-a inchis procedura si am proces cu \\"Angajarea raspunderii conform ... (vezi toată discuția)
Raspunderea patrimoniala voiree11 voiree11 buna ziua. am un apartament impreuna cu sotia , pe numele la amindoi . va rog sa-mi spune-ti daca finantele in urma raspunderii patrimoniale la insolventa ... (vezi toată discuția)