avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Depunere intampinare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Depunere intampinare

Buna , daca nu depun intampinarea pentru o comunicare si nu ma prezint la procesul in care sunt acuzata ca am sustras din banii firmei suma de 15.000 lei ( de fapt ca am operat gresit la registrul de casa eu fiind casier dar fiind verificata de contabila care a pus semnatura ca e ok , dar ea nefiind acuzata de nimik ) , ce se poate intampla la final ? Sa mi se faca poprire pe conturi sau se poate sa fiu obligata sa platesc toata suma odata ? Eu nu imi permit in acest moment un avocat si nu ma pot prezenta la proces fiind din alt oras destul de indepartat fata de cel in care se judeca procesul . Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Numantere Deloc , Avocat 14:01, 6 Iunie 2013
Daca nu va prezentati la proces pierdeti procesul .
Ce inseamna, in cazul acesta, proces pierdut ?
Se deschide procedura executarii silite asupra bunurilor dumneavoastra (casa, masina, salariu) pana la plata totala a debitelor. Atentie, dumneavostra spuneti ca suma este de 15.000 ron , de unde stiti ca nu va cer mai mult de atat? Debitul total pe care va trebui sa-l platiti va fi mai mare decat atat pentru ca va cuprinde : suma 15.000 , cheltuieli de judecata (taxa de timbru si avocat) , plus cheltuieli de executare.
Sfatul meu este sa nu ignorati procesul si sa va prezentati sau sa angajati avocat care sa va apere.
Mai am cateva intrebari , va rog : Imputernicirea avocatiala cat costa ? Ma poate reprezenta la proces un avocat din orasul in care se desfasoara procesul , eu sa nu ma prezint deloc ?
SI daca nu depun intampinarea ma mai pot apara dupa aceea ? Daca am 1/3 dintr-un apartament acesta se poate executa silit ? Iar masina daca e pe numele sotului , la fel ?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iunie 2013
fuelena, utilizator
Dacă nu vă puteţi permite un avocat puteţi cere unul din oficiu.
Noul Cod de procedură civilă vă permite acest lucru.
Sectiunea 5 - Asistenta judiciara

Conditii de acordare Art. 90
(1) Cel care nu este in stare sa faca fata cheltuielilor pe care le presupune declansarea si sustinerea unui proces civil, fara a primejdui propria sa intretinere sau a familiei sale, poate beneficia de asistenta judiciara, in conditiile legii speciale privind ajutorul public judiciar.
(2) Asistenta judiciara cuprinde:
a) acordarea de scutiri, reduceri, esalonari sau amanari pentru plata taxelor judiciare prevazute de lege;
b) apararea si asistenta gratuita printr-un avocat desemnat de barou;
c) orice alte modalitati prevazute de lege.
(3) Asistenta judiciara poate fi acordata oricand in cursul procesului, in tot sau numai in parte.
(4) Persoanele juridice pot beneficia de facilitati sub forma de reduceri, esalonari sau amanari pentru plata taxelor judiciare de timbru datorate pentru actiuni si cereri introduse la instantele judecatoresti, in conditiile legii speciale.
Dispozitii speciale Art. 91
Dispozitiile cuprinse in legi speciale privind scutirea de taxe, tarife, comisioane sau cautiuni pentru cererile, actiunile si orice alte masuri luate in vederea administrarii creantelor fiscale raman aplicabile.


În OUG 51/2008, sunt prevăzute categoriile de persoane care beneficiază de acest ajutor public judiciar:
Art. 8
(1) Beneficiaza de ajutor public judiciar in formele prevazute la art. 6 persoanele al caror venit mediu net lunar pe membru de familie, in ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 500 lei. In acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avanseaza in intregime de catre stat.
(2) Daca venitul mediu net lunar pe membru de familie, in ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 800 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avanseaza de catre stat in proportie de 50%.
(3) Ajutorul public judiciar se poate acorda si in alte situatii, proportional cu nevoile solicitantului, in cazul in care costurile certe sau estimate ale procesului sunt de natura sa ii limiteze accesul efectiv la justitie, inclusiv din cauza diferentelor de cost al vietii dintre statul membru in care acesta isi are domiciliul sau resedinta obisnuita si cel din Romania.


Cel mai bine este să vă prezentaţi la instanţă în ziua când sunteţi citată şi să depuneţi o cerere de acordare a ajutorului public judiciar, dacă îndepliniţi condiţiile.
Dacă nu le îndepliniţi, luaţi cererea de chemare în judecată şi vedeţi cum puteţi să vă apăraţi împotriva celor susţinute în ea.
Mai puteţi cereţi instanţei să fie introdusă în proces şi contabila, dacă ea avea obligaţia de a verifica ceea ce aţi trecut dvs. în registrul de casă.

Dacă veţi pierde procesul, după cum a spus şi dna. Monica Hanganu, nu veţi avea de plătit numai cei 15000 lei, ci va trebui să plătiţi şi cheltuielile de judecată ocazionate de proces (cheltuieli cu avocatul, taxa de timbru, timbru judiciar, eventuale expertize contabile), şi onorariul executorului judecătoresc.


Vă poate apăra un avocat din orice oraş al ţării şi dvs. puteţi să nu vă prezentaţi. Va trebui totuşi să fiţi prezentă dacă s-a cerut de către partea adversă să vi se ia interogatoriu, deoarece acela se ia în persoană, nu poate să răspundă nimeni în locul dvs.
Dacă nu depuneţi întâmpinare, vă veţi putea apăra, dar sunteţi decăzută din dreptul de a mai invoca anumite situaţii de fapt şi de drept pentru a vă apăra şi veţi putea discuta în contradictoriu faptele prezentate de reclamant.
Dacă nu ştiţi ce să scrieţi în întâmpinare sau cum o formulaţi, puteţi să spuneţi direct instanţei ceea ce aveţi de spus, să vă faceţi apărarea oral, deci. Ceea ce spuneţi să va trece în încheierea de şedinţă.
În situaţia în care se ajunge la executare silită, da, vă pot executa silit pentru partea care o aveţi din apartamentul respectiv.
În ceea ce priveşte maşina care este pe numele soţului, nu vă pot executa silit pentru acest motiv. Dvs. nu aveţi nicio cotă-parte din maşină.
daca sunteti acuzata ca ati sustras acei bani inseamna ca aveti calitatea de inculpat si veti primi avocat din oficiu.in penal nu se depune intampinare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare din cauza datoriilor la asociatie robert paul robert paul Buna ziua. Am primit o scrisoare de la asociatie ca in termen de 25 de zile-sub sanctiunea decaderii din dreptul de a mai depune probe si de invoca ... (vezi toată discuția)
Furt intre rude just_codrin just_codrin Acum cateva zile o prietena m-a rugat sa o duc cu masina mea pana la apartamentul in care locuia cu sotul ei ca sa isi ia cateva lucruri personale (haine, ... (vezi toată discuția)
Mostenire ioana.alexandra ioana.alexandra Buna Ziua! Am inceput actiunea pentru dezbaterea mostenirii in instanta.Avocata a cerut amanare la prima infatisare din motive personale.Acum urmeaza o alta ... (vezi toată discuția)