avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna Ziua!

Am inceput actiunea pentru dezbaterea mostenirii in instanta.Avocata a cerut amanare la prima infatisare din motive personale.Acum urmeaza o alta infatisare (sapt. asta) iar eu am probleme financiare, de ex. nu pot sa ii platesc drumul(merge cu masina personala) . In caz ca renunt,fratele meu poate incepe o alta actiune?? Pot pierde mostenirea?Am platit taxa de timbru dar nu pot merge mai departe din cauze financiare.

Poate imi dati un raspuns sincer!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:50, 14 Februarie 2011
Sunteti reprezentat , nu e necesara prezenta dumneavoastra.
Desigur, ar fi bine sa va prezentanti cand va fi administrat interogatoriul , altminteri , in lipsa unei dovezi justificative a absentei dumneavostra , instanta de judecata va dispune aplicarea art. 225 din Codul de procedura civila , calificandu-l drept marturisire sau inceput de dovada.

Insa acest moment va fi unul ulterior propunerii de probe.
Odata ce ati platit taxa judiciara de timbru, aceasta nu va fi restituita.Mai mult , in cazul renuntarii la judecata veti suporta cheltuielile ocazionate de prezentul litigiu.

Succesiunea acceptata poate fi dezbatuta oricand (calitatea de mostenitor este atestata de certificatul de mostenitor sau de hotararea judecatoreasca).

Puteti sa-l imputernici pe fratele dumneavoastra sa va reprezinte in proces ( procura judiciara, notariala ii va conferi aceasta calitate ).

In caz de dificultati materiale, atestate de inscrisuri , instanta de judecata va putea incuviinta o cerere de ajutor public judiciar (cu privire la taxa judiciara de timbru, daca n a fost platita integral, expertiza tehnica imobiliara, alte cheltuieli ce tin de executarea silita )

Cheltuielile ocazionate de prezentul diferent vor fi suportate proportional de catre succesori .( dezbaterea profita tuturor , asadar, acestea vor fi compensate si pot include si cele facute in vederea deplasarii la judecatoria in a carei raza teritoriala se situeaza ultimul domiciliu al defunctului ).

Dumneavoastra decideti daca veti stabili cotele parti din dreptul de proprietate acum sau ulterior.

Succes.
da, poate incepe un alt proces fratele dvs.
dar fiindca ati platit deja taxa de timbru, de ce nu incercati sa vorbiti cu aparatorul ales si sa-i explicati ca deocamdata nu-i puteti plati deplasarea si ca ii veti plati mai tarziu. poate intelege.
sau prezentati-va dvs. personal la acest termen fara avocata..
oricum daca renuntati pierdeti si onorariul platiti avocatei , precum si banii pe care i-ati achitat pentru taxa de timbru.

dna. avocat stoica , userul isi punea problema ca nu poate plati in continuare deplasarea in instanta a avocatei :P
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
Roxana alina Stancu , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschiderea succesiunii prin tribunal ioana.alexandra ioana.alexandra Daca nu am deschis succesiunea (au trecut 2,3 ani de la moartea parintiilor)exista posibilitatea ca mostenirea sa revina celui care sta mai aproape?? (vezi toată discuția)
Anulare contestatie diana05 diana05 buna ziua, am facut contestatie la o decizie de concediere, am primit si citatie acasa sa ma prezint la data de ....la instanta, insa am discutat cu cativa ... (vezi toată discuția)
Renuntare la judecata petremm petremm Asa mai merge!!!.....in cazul asta n-ar trebui sa platesc nimic....iar angajatorul nu are de ce sa aiba obiectiuni....merciiiii mult mult de tot (vezi toată discuția)