Va rog sa-mi spuneti daca s-a procedat corect la inregistrarea diferentei de amortizare pe cheltuieli nedeductibile
In anul 2002 s-a achizitionat o cladire.In anul 2007 s-au efectuat modernizari asupra cladirii majorand valoarea cladirii.
amortizarea initiala 96 lei
amortizarea dupa modernizare 280 lei
in anul 2008 se efectueaza prima reevaluare .In urma reevaluarii noua amortizare este 720 lei
De la 01.05.2009 diferenta de 440 lei am considerat-o nedeductibila.Este corecta suma sau trebuia sa calculez diferenta intre amortizarea initiala aferenta costului de achizitie care nu include si modernizarea si amortizarea dupa reevaluare.respectiv 720-96=624 lei?
Va multumesc,
Eu consider ca este corect cum ati calculat suma. Cu ce nu sunt de acord ar fi modul de inregistrare a cheltuielilor cu amortizarea. In mod normal ar trebui inregistrata diferenta cu formula contabila 105=1065 440 si amortizarea 6811=2812 720, iar la calculul impozitului pe profit sa considerati suma din 1065 Element similar veniturilor.
Inregistrand diferenta pe cheltuieli cu amortizarea nedeductibile, impozitul pe profit rezultat este acelasi dar nu aveti evidentiat in contul 1065 surplusul realizat din rezerva din reevaluare.
Multumesc pentru raspuns.
Inregistrarile contabile asa le fac lunar numai ca diferenta o consider cheltuiala nedeductibila la calculul profitului impozabil.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Reevaluare imobile
vbarz
Buna ziua!
V-as ruga sa ma ajutati si pe mine cu unele nelamuriri in ceea ce priveste reevaluarea. Am sa va descriu mai jos situatiile intalnite la firma ... (vezi toată discuția)