avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Scutire la impozit, persoana cu handicap
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Scutire la impozit, persoana cu handicap

Buna ziua, sunt persoana cu handicap cu grad accentuat si de curand mi-am schimbat locul de munca. Pana acum beneficiam de scutirea la impozit, in sensul ca cei 16% care trebuiau trimisi la stat reprezentand impozitul mi se cuvenau mie.

La noul loc de munca mi s-a spus ca nu am cum sa primesc acei bani, fiindca firma fiind in domeniul IT este scutita de impozit.
In acesasta situatie eu mai beneficiez de acei 16%?
Mentionez ca pe fluturasul de salariu apare o rubrica "Scutire Handicap = 0" eu inca nu am trimis la contabilitate certificatul meu de incadrare persoana handicap, fiindca secretara mi-a spus ca nu am nevoie, ca oricum nu beneficiez de acea scutire.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 13:21, 6 Iunie 2013
Nu firma este scutita de impozit ci unii salariati angajati in domeniul IT. Conf art 55 alin 4 lit l Cod fiscal nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile veniturile din salarii, ca urmare a activităţii de creare de programe pentru calculator.
Iar in cazul meu...acesti bani unde se duc?
Mentionez ca am negociat salariul NET, sa spunem 100 ron, iar apoi firma mi-a calculat salariul brut numai cu 16,5% in plus, ca acestia din urma sa poata fi opriti la CAS, somaj si..altele, iar eu sa raman in mana cu fix 100 ron, este corect?

Multumesc frumos.
Banii pe impozitul pe salariu care nu se retin raman la dvs.
Da, firma v-a calculat corect salariul brut.
Puteti sa va calculati si dvs folosind acest calculator :
www.avocatnet.ro/content/cal...
bifati casuta :"Programator sau salariat cu handicap"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire de impozit adi0l adi0l Buna ziua, Lucrez in IT (diploma de inginer Poli - Calculatoare) si as avea ceva intrebari legate de scutirea de impozit. Ideea este ca in momentul in care ... (vezi toată discuția)
Cu cat trebuie sa creasca brutul salariatilor scutiti de impozit (programatori) pentru a ramane cu acelasi net de la 1 ianuarie? gabriel32 gabriel32 Peste tot exista tot felul de calcule referitor la cu cat trebuie marit brutul angajatilor pentru a ramane cu acelasi salariu in mana dupa legea privind ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, o firma de it infiintata in august 2023 cu 6 salariati ... cristina.reff cristina.reff Buna ziua, O firma de IT infiintata in august 2023 cu 6 salariati din 1 oct 2023 nu a realizat venituri in 2023. Firma are cod CAEN 5829. In anul 2024 se ... (vezi toată discuția)