avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, O firma de IT infiintata in august 2023 cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, O firma de IT infiintata in august 2023 cu 6 salariati ...

Buna ziua,
O firma de IT infiintata in august 2023 cu 6 salariati din 1 oct 2023 nu a realizat venituri in 2023.
Firma are cod CAEN 5829.
In anul 2024 se impoziteaza salariu normal cu 10% sau beneficiaza de noua lege si se plateste impozit pentru ce depaseste 10.000 ron?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: cristina.reff , utilizator 16:02, 8 Decembrie 2023
Scutirea de impozit se va aplica doar celor cu venituri brute de până la 10.000 de lei pe lună; orice depășește această sumă e impozitat.
Multumesc pt raspuns !
Chiar daca nu a realizat venituri in 2023?
Una dintre conditiile legii este: "societăţile care se înfiinţează în decursul anului fiscal în care se solicită scutirea de impozit nu trebuie să îndeplinească condiţia privind veniturile obţinute anterior din crearea de programe pentru calculator"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit pe salarii Daliborka Daliborka Buna ziua stiti cumva daca a aparut ordonante care prevede scutirea impozitutului pe salarii la programatori? am citit ieri un articol precum vor interveni ... (vezi toată discuția)
Scadere impozit programatori gabinita20 gabinita20 Prin 1998 parca exista o lege care prevedea ceva de genul: programatorii beneficiaza de o deducere de impozit daca venitul anual nu depaseste 10000 dolari. Am ... (vezi toată discuția)
Facilitatea de scutire a impozitului pentru veniturile din it ... Rdee Rdee Facilitatea de scutire a impozitului pentru veniturile din IT se poate aplica si cetatenilor non-ue? (vezi toată discuția)