avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Scadere impozit programatori
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Scadere impozit programatori

Prin 1998 parca exista o lege care prevedea ceva de genul: programatorii beneficiaza de o deducere de impozit daca venitul anual nu depaseste 10000 dolari. Am aflat ca ar mai fi in vigoare si ca exista si completari. Din pacate nu am mai multe date, dar m-ar interesa detalii.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: melania_14 , utilizator 17:22, 19 Februarie 2014
Da este o lege care spune ca programatorii nu platesc impozit daca indeplimnesc simultan urmatoarele conditii:

--beneficiatii de scutire la impozit doar daca sunteti angajat la o companie al căror obiect de activitate include crearea de programe pentru calculator (cod CAEN 5821, 5829, 6201, 6202, 6209).

-angajatorul a realizat în anul fiscal precedent şi a înregistrat distinct în balanţele analitice, ca urmare a activităţii de creare de programe pentru calculator destinate comercializării pe bază de contract, un venit anual de cel puţin echivalentul în lei a 10.000 dolari.

-ocupatii una dinte functiile din anexa 1 si ati terminat una din specializarile din anexa 2

anexele si mai multe detalii gasiti aici: [ link extern ]

Ultima modificare: Miercuri, 19 Februarie 2014
melania_14, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire de impozit pentru programatori pheonix pheonix Am o intrebare privind scutirea de impozit pt programatori: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/legislatie/OMFP_835_2015.pdf Art. 1 punctul (1) d) spune ... (vezi toată discuția)
Ordinul 1479/2013 popyray popyray Se aplica ordinul si la angajatii primariilor care intrunesc conditiile respective mai putin aceea cu profit? (vezi toată discuția)
Scutire plata impozit pe venit din salariu Flavian1 Flavian1 Buna ziua! Sunt angajat al unei fabrici de hartie igienico-sanitara, hartie pentru carton si carton ondulat. Postul creat pentru mine a fost acela de inginer ... (vezi toată discuția)