avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimbare administrator-asociat SRL cu 3 asociati egali
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimbare administrator-asociat SRL cu 3 asociati egali

Buna ziua,
Sunt asociat intr-un SRL cu 3 asociati, cu parti egale. Administratorul societatii este si asociat. Unul dintre asociati a data procura notariala speciala altei persoane sa o imputerniceasca in luarea hotararilor AGA si chiar sa cesioneze partile sociale. Cei doi asociati care nu sunt administratori din 2007 nu au fost chemati niciodata la vreo adunare AGA, si vor sa schimbe administratorul-asociat. Ce pasi trebuiesc urmati atata timp cat administratorul nu raspunde convocarii AGA iar stampila si oate actele se afla la el, inclusiv actele societatii.
Cu mii de multumiri
Cel mai recent răspuns: whynotsteff , utilizator 19:51, 10 Iunie 2013
Buna ziua,
Solicita, in scris, o sedinta a AGA extraordinara. In ziua si ora stabilite se prezinta la sediul firmei si tin sedinta.
Solicitarea poate fi transmisa prin executor judecatoresc, mediator sau cabinet de avocat. Poate in felul acesta il conving pe administrator sa fie mai cooperant. Eventual pot solicita si prezenta executorului judecatoresc, mediatorului sau a avocatului pentru a incheia un proces verbal.
Daca nu se prezinta administratorul pot hotara, cu majoritate de votuiri, schimbarea sa si apoi sa solicite la ORC sa se ia la cunostinta de modificare.
In aceste conditii administratorul este obligat sa predea actele si stampila precum si darea de seama asupra activitatii noului administrator.
Nu o face de buna voie, o poate face obligat in urma unui demers in instanta.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Cei doi asociati nu au stampila pentru a stampila hotararea. Pot sa-si confectioneze o stampila si sa ia numar din registrul firmei ? Administratorul asociat nu este de gasit la sediul firmei si nici la punctul de lucru. La punctul de lucru este doar o angajata .
Daca notificarea pentru sedinta este trimisa prin executor judecatoresc, mediator sau avocat, si cel care a trimis va fi prezent l;a sedinta, pe baza procesului verbal incheiat de acesta, se poate confectiona o alta stampila si declara perduta cea de la actualul administrator.
E bine ca solicitarea sa fie trimisa si la adresa de domiciliu a administratorului.
Orice adresa, comunicare, etc se va transmite prin posta, recomandata cu confirmare de primire.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Mii de multumiri !! Cu respect
Administratorul-asociat este plecat din tara ( lucreaza acolo ) iar societatea este pe mana angajatei. Ce putem face noi, ceilalti doi asociati ?
Ultima modificare: Joi, 6 Iunie 2013
whynotsteff, utilizator

Alte discuții în legătură

Suspendare activitate sc Dorin Baleanu Dorin Baleanu Buna ziua, Vreau sa suspend activitatea societatii comerciale incepind cu 15.06. Ce pasi trebuie sa urmez pt. acest lucru? (vezi toată discuția)
Cesiune firma georgeasca georgeasca Buna ziua, am un srl fara activitate pe care doream sa-l cesionez. Am dat anuntul pe diferite site-uri si in cele din urma m-a sunat un domn interesat de ... (vezi toată discuția)
Cedare actiuni RedDiamonds RedDiamonds Buna ziua , in luna februarie a acestui an , am facut o firma cu un prieten, cu 2 doi asociati , eu si el , el fiind administrator , aveam de gand sa facem un ... (vezi toată discuția)