avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Model cerere de amanare a primului termen de judecata, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Model cerere de amanare a primului termen de judecata, la Curtea de Apel

A primul termen de judecata, la Curtea de Apel, in mai putin de o saptamana.
Nu am un avocat care sa ma reprezinte, in acest moment dosarul nu este in arhiva, este la judecator.
Nu sunt depuse nici motivele.
Va rog sa ma ajutati cu sugestii:
daca exista posibilitatea sa pot face copii dupa dosar, tinand cont ca in acest moment dosarul este deja la judecator
daca pot cere alt termen pentru a putea depune motivele
va rog sa ma ajutati cu un model de cerere de amanare
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:31, 9 Iunie 2013
Daca este vorba despre un recurs, atunci motivele trebuiau sa se afle deja la dosarul cauzei.

Chiar daca dosaruul este la judecator puteti formula o cerere sa vi se aduca dosarul in arhiva.

Spuneti-ne ce calitate aveti in dosar si care este obiectul acestuia.
Am calitatea de apelant - actiune in constatare

Terenul este in 12.06.2013.
Din ce motiv doriti amanarea? Nu ati avut destul timp pt a studia dosarul si a redacta motivele?
in mod normal ar trebui ca la primul termen in apel sa depuneti la dosar motivarea acestuia.
Nu am avut avocat, procesul se desfasoara in alta localitatate.
Avocatii cu care am discutat vor sa studieze mai intai dosarul, dosarul fiind in acest moment la judecator.

Sunteti singurul avocat care mi-ati spus ca se poate cere dosarul de la judecator si aduce in arhiva.

In acest moment nu am dosarul complet, si nici avocat. Deci nu este timp pentru a studia dosarul si a depune motivarea acestuia.

In acest moment am nevoie de o solutie pentru a amana primul termen si depunerea motivelor,
Angajati un avocat a carui imputernicire sa fie facuta cu scurt timp inainte de termen. Astfel va avea un motiv temeinic pt a cere amanarea in sensul de a studia dosarul si a pregati apararea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces succesiune- nedepunere intampinare in termenul de 25 de zile Iohanys Iohanys Am avut termen 25 de zile să depun întâmpinarea, la proces de succesiune.Eu nu sunt în țară au trecut două luni,ce pot face acuma. (vezi toată discuția)
Cerere amanare facuta de avocat in vederea pregatirii apararii DanyD DanyD In situatia in care aparatorul inculpatului formuleaza in scris o cerere de amanare in vederea pregatirii apararii (la primul termen a cerut inculpatul amanare ... (vezi toată discuția)
De ce nu primesc citatia? ce se poate intampla? animacikaa animacikaa intr un dosar penal in recurs am avut primul termen in 23 ianuarie....am cerut amanarea cauzei pt a angaja un avocat,(cererea am depus la arhiva,nu am fost ... (vezi toată discuția)