Va rog, puteti sa imi spuneti in ce masura Asociatia de proprietari poate sa imi perceapa chirie pentru un spatiu comercial pentru care ei nu au autorizatie de constructie?
Am vrut sa imi pun reclama, iar la dosar mi-au fost cerute copii ale Asoc de Proprietari dupa mai multe acte printre care si autorizatia de constructie. Le-am cerut, nu mi le-au dat, si am cerut informatii la primaria de sector. Acestia mi-au comunicat ca nu exista autorizatia respectiva.
Precizare: sub bloc era un gang pe care Asoc de Proprietari l-a inchis si l-a transformat in spatiu comercial pe care il inchiriaza de ceva ani.
Obligatiile partilor sunt concret prevazute in contractul de locatiune negociat si asumat
Daca la incheierea contractului au fost stabilite clauze/obligatii referitoare la obiect,
termen,valoare chirie,pe cale de consecinta in calitatea de locatar va revine dreptul sa achitati suma
Daca in contract nu au fost prevazute clauze privitoare la pretul contractului,pe cale de consecinta locatorul nu are temei legal sa va impuna sume cu titlu de chirie
Va multumesc pentru raspuns, dar pe mine ma intereseaza daca este legal ca Asociatia sa perceapa chirie pentru un spatiu pentru care NU are autorizatie
Pe dvs ca locatar va intreseaza strict clauzele contractuale
Responsabilitatea executiei edificiului cu respectarea formalitatilor legale revine in exclusivitate proprietarului spatiului
Concret care este problema dvs in raport de existenta sau nu a autorizatiei ??
In conditiile in care precizati ca asociatia detine spatiu comercial pe care il inchiriaza de ceva ani.,pe cale de consecinta in evidenta asociatiei de proprietari,in cartea tehnica a condominiului,trebuie sa existe notat modificarea operata