avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Jurnal vanzari - clarificari/explicatii
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Jurnal vanzari - clarificari/explicatii

Buna ziua,
Referitor la informatiile de preluat pt fiecare coloana din Jurnalul de vanzari (din cele 21 coloane, model anaf), am urmatoarele intrebari:

1). In sectiunea Livrari/prestari taxabile, in coloanele 6-7 se includ si livrari intracomunitare, si livrari externe (export), atat bunuri cat si servicii?
2). In Operatiuni supuse taxarii inverse (col.8) se includ si livrari intracomunitare, si livrari externe (export), atat bunuri cat si servicii?
Sau cele intracomunitare sunt implicit supuse taxarii inverse (ca si achizitiile), si sunt cuprinse in col.15-18?
3). Pt Operatiuni supuse regimurilor speciale de TVA (col.9), interne, intracomunitare si externe, cota de TVA aplicabila este 0 (tinand cont ca pt aceste operatiuni "taxa nu se inscrie distinct pe factura emisa")?
4). Prestarile intracomunitare de servicii (col.15+16) cu/fara drept de deducere se refera la servicii taxabile, serviciii neimpozabile, sau servicii scutite? (desi scutirile fara drept de deducere sunt mentionate doar pt operatiuni interne, cf.art.141(1),(2) cod fiscal)
5). In Operatiuni neimpozabile in Romania (col.21) se includ livrari interne, livrari intracomunitare si livrari externe (export), atat bunuri cat si servicii? (mai putin servicii intracomunitare)

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Declaratia 300 dona77 dona77 Buna ziua, 1.) La randul 3.1 \\"Prestari servicii intracomunitare care nu beneficiaza de scutire in statul membru in care taxa este datorata\\" se refera ... (vezi toată discuția)
Cum completez jurnalul de vanzari ca si pfa neplatitor de tva, sistem real??? Andreea7777 Andreea7777 Unde trec valoarea facturilor emise in jurnalul pt vanzari? La coloana 17 sau 18? Col. 17 Livrari de bunuri scutite fara drept de deducere sau Col. 18 ... (vezi toată discuția)
Mod completare "jurnal de vanzari" - tva cristian_conea cristian_conea Am gasit formularul \"Jurnal de vanzari\" la adresa: http://www.contacafe.ro/top... Am 2 intrebari: 1. unde inregistrez o factura emisa in momentul ... (vezi toată discuția)