avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune

buna zua va rog sa ma ajutati cu citeva sfaturi in legatura cu cumpararea unui teren. de apoape doi ani am ramas singurul mostenitoral al casei si terenului pe care fam.mea lea detinut.Terenul pe care vreau s- al cumpar se afla in fata casei mele,acest teren a fost administrat de fam. mea de aproximativ 50 de ani(sa imprejmuit cu gard sa plantat vita de vie )in toata acesta perioada impozitul a fost platit de proprietar ,care a stiut de acest teren si nu nea deranjat niciodata pina prin anul 1995 cind a venit si a spus sa -i dam si vecinului de linga casa noastra 300 mp din cei 900mp si ne_am comformat .ulterior proprietarul a decedat au ramas doi baieti dintre care unul a decedat,cel care a ramas vrea sa vinda acest teren.el nu are acte decit pe casa (acte de vinzare cumparae facute de tatal sau).Vrog sa_mi spuneticare ar fi cea mai simpla modalitate de a devein proprietar pe acest teren.
Cel mai recent răspuns: costyciucu , utilizator 21:59, 7 Iunie 2013
Buna ziua,
Pai doar un contract de vanzare cumparare cu urmasii proprietarului dupa ce acestia dezbat sucesiunea si isi rezolva problema de uzucapiune.
Cine era inaintea batranului proprietar proprietarul terenului, stiti?
Daca vreti sa faceti o treaba linistita si daca urmasii batranului proprietar sunt deacord, atunci va implicati si dumneavoastra in aceasta uzucapiune si dezbatere succesorala si in constatarea dreptului de proprietate asupra terenului prin existenta unei chitante de mana de vanzare cumparare intre dumneavoastra si urmasii decedatului proprietar.
av. Gabriel Klein Kiritescu
daca impozitul a fost platit de proprietar veti avea mari probleme cu uzucapiunea....

este un proces greu , consultati un avocat la cazul concret sa vada ce sanse reale aveti
Ultima modificare: Joi, 6 Iunie 2013
Antoanela Geaman, Avocat
Mai mult,
Doamna avocat, va rog sa observati ca vechiul proprietar a si dispus de bun in anul 1995.
De aceia ii spuneam sa faca descendentii vechiului proprietar uzucapiune si apoi sa cumpere persoana care a intrebat.
va multumesc mult pt raspuns
Terenul pe care vreau s- al cumpar se afla in fata casei mele,acest teren a fost administrat de fam. mea de aproximativ 50 de ani(sa imprejmuit cu gard sa plantat vita de vie )in toata acesta perioada impozitul a fost platit de proprietar ,care a stiut de acest teren si nu nea deranjat niciodata pina prin anul 1995 cind a venit si a spus sa -i dam si vecinului de linga casa noastra 300 mp din cei 900mp si ne_am comformat .



nicio sansa in opinia mea
1. nu aveti just titlu ca sa va incadrati de la 10-20 ani
2. nu aveti 30 de ani pe uzucapinea lunga

Alte discuții în legătură

Cumparare casa cu chitanta de mina iar aceasta pierduta Marya STANCU Marya STANCU buna seara acum 50 ani am cumparat o casa pe baza unei chitante de mina ,proprietarul neavind nici el acte la acea dat ,decit faptul ca figura cu terenul si ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un teren intravilan ALIC ALIC Buna ziua, Tatal meu detinea (a decedat ) o suprafata de teren intravilan de 900mp. In registrul agricol se regaseste ca intre anii 1981-1985 ,el a platit ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 50-60 de ani!? eleodorul eleodorul Buna,sunt la inceputul cumpararii unui teren extravilan(pasune)care se afla in spatele gradinii mele in suprafata de aproximativ un hectar!M-am interesat la ... (vezi toată discuția)