avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

buna ziua va rog sa ma ajutati cu catva sfaturi langa casa este un teren pe care familia mea il administreaza de aprox 50 de ani terenul are suprafata de 650 mp din totalul de 900 diferenta de 300 o administreaza vecinul in urma hotarari pe care a luato proprietarul in anul 1990 proprietar care a si decedat si care are 2 copii care nu au succesiunea facuta .am vrut sa cumpar terenul dar cum nu au succesiunea facuta cui sa le dau bani:(.parintii mei au decedat amindoi iar in urma succesiuni care sa dzbatut in cursul luni iulie am ramas mostenitor .In toata aceasta perioada de 50 de aninu existat nici un litigiu cu adevaratul proprietar singura discutie este cea din 1990 cu impartirea terenului cu vecinul in care fam. mea sa conformatcredeti ca se poate invoca uzucapiunea sau care ar fi cea mai simpla,rapida si ieftina metoda de a deveni proprietar pe acel teren.Va multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: costyciucu , utilizator 21:35, 21 Iulie 2011
Terenul se afla in continuarea lotului de casa? Exista rol fiscal si se plateste impozit pentru suprafata dvs. de 650 m.p.?
buna ziua si multumesc pt raspuns .Da terenul se afla in continuarea lotului de casasi din cite stiu eu fam mea nu a platit niciodata impozit pe acel teren,teren care este trecut pe titlul de proprietate al adevaratilor proprietari si din cite stiu eu platesc impozit pt el.
daca veti reusi sa probati posesia a minim 30 de ani pt acel teren. insa e mai mult decat complicat daca acea suprafata pt care doriti ca instanta de judecata sa constate uzucapiunea e trecuta pe titlul de proprietate al vecinului.
nu este trecut in titlul de proprietate al vecinului este trecut in ttlul de proprietate al adevaratului proprietar
Ce stiti despre adevaratul proprietar?Uzucapiunea se poate invoca printr-o actiune in constatare exercitata impotriva fostului proprietar sau succesorilor acestora.

Alte discuții în legătură

Uzucapiunea costyciucu costyciucu buna ziua va rog sa ma ajutati cu catva sfaturi langa casa este un teren pe care familia mea il administreaza de aprox 50 de ani terenul are suprafata de 650 ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea costyciucu costyciucu buna ziua revin cu intrebarea va rog sa ma ajutati cu catva sfaturi. Langa casa este un teren pe care familia mea la muncit de aprox 50 de ani terenul are ... (vezi toată discuția)
Doresc sa cumpar o casa dar nu are toata suprafata trecuta in acte berasiov berasiov doresc sa cumpar o casa in suprafata de 950mp,aceasta consta in casa+anexe in suprafata de 300mp si gradina in suprafata de 650mp. proprietarul actual are in ... (vezi toată discuția)