avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiunea

buna ziua va rog sa ma ajutati cu catva sfaturi langa casa este un teren pe care familia mea il administreaza de aprox 50 de ani terenul are suprafata de 650 mp din totalul de 900 diferenta de 250 o administreaza vecinul in urma hotarari pe care a luato proprietarul in anul 1990 proprietar care a si decedat si care are 2 copii care nu au succesiunea facuta .am vrut sa cumpar terenul dar cum nu au succesiunea facuta cum sa le dau bani.Parintii mei au decedat amindoi iar in urma succesiuni care sa dzbatut in cursul luni iulie am ramas mostenitor .In toata aceasta perioada de 50 de ani nu existat nici un litigiu cu adevaratul proprietar singura discutie este cea din 1990 cu impartirea terenului cu vecinul in care fam. mea sa conformat credeti ca se poate invoca uzucapiunea dupa noul cod civil sau care ar fi cea mai simpla,rapida si ieftina metoda de a deveni proprietar pe acel teren.Va multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra

Cel mai recent răspuns: costyciucu , utilizator 12:23, 6 Noiembrie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
simpla...dar costisitoare este sa faceti act de vanzare cumparare cu actualii mostenitori...
insa e bine ca si acestia sa isi rezolve problema cu succesiunea...pentru a nu avea surprize in viitor...
uzucapiunea nu opereaza in cazul ''administrarii'' de bunuri....cata vreme intre parti a existat o intelegere scrisa in acest sens...
multumesc pt raspuns dar nu aexistat nici un act scris
poate cineva sa-mi dea mai multe detalii;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiunea costyciucu costyciucu buna ziua revin cu intrebarea va rog sa ma ajutati cu catva sfaturi. Langa casa este un teren pe care familia mea la muncit de aprox 50 de ani terenul are ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune costyciucu costyciucu [quot][/quot][quot][/quot]buna ziua va rog sa ma ajutati cu catva sfaturi langa casa este un teren pe care familia mea il administreaza de aprox 50 de ani ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune costyciucu costyciucu buna zua va rog sa ma ajutati cu citeva sfaturi in legatura cu cumpararea unui teren. de apoape doi ani am ramas singurul mostenitoral al casei si terenului ... (vezi toată discuția)