avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiunea

buna ziua revin cu intrebarea va rog sa ma ajutati cu catva sfaturi. Langa casa este un teren pe care familia mea la muncit de aprox 50 de ani terenul are suprafata de 650 mp din totalul de 900 diferenta de 250 o munceste vecinul in urma hotarari verbale pe care a luato proprietarul in anul 1990 proprietar care a si decedat si care are 2 copii care nu au succesiunea facuta .am vrut sa cumpar terenul dar cum nu au succesiunea facuta cum sa le dau bani.Parintii mei au decedat amindoi iar in urma succesiuni care sa dzbatut in cursul luni iulie am ramas mostenitor .In toata aceasta perioada de 50 de ani nu existat nici un litigiu cu adevaratul proprietar singura discutie este cea din 1990 cu impartirea terenului cu vecinul in care fam. mea sa conformat credeti ca se poate invoca uzucapiunea dupa noul cod civil sau care ar fi cea mai simpla,rapida si ieftina metoda de a deveni proprietar pe acel teren.Va multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/uti...
Cel mai recent răspuns: Diana Ben Othmane , Avocat 17:32, 10 Noiembrie 2011
Nu exista metoda simpla, ieftina si rapida. Actionati-i in judecata pe cei doi mostenitori si invocati in contradictoriu cu ei uzucapiunea conform vechiului Cod Civil (Noul Cod Civil nu vi se aplica, inca. Dispozitiile privind uzucapiunea extratabulara se vor aplica peste 10 ani). Este o cale complicata (veti avea nevoie de avocat, expertiza topografica, martori), costisitoare (va trebui sa achitati taxa judiciara de timbru calculata la valoarea terenului, onorariu de avocat si onorariu pentru efectuarea expertize topografice), greoaie (vă va ocupa cel putin doi ani din viata), insa este singura cale posibila.
Daca terenul acesta are proprietar sau traiesc mostenitorii atunci prin uzucapiunea lunga de 30 de ani,pentru ca in materie de uzucapiune NCC se aplica uzucapiunilor incepute dupA 1oct.Dar practica s-a schimbat si uzucapiunile se admit f greu,pe considerentul ca dreptul de prop este perpetuu si nu se stine prin neuz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiunea costyciucu costyciucu buna ziua va rog sa ma ajutati cu catva sfaturi langa casa este un teren pe care familia mea il administreaza de aprox 50 de ani terenul are suprafata de 650 ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune costyciucu costyciucu [quot][/quot][quot][/quot]buna ziua va rog sa ma ajutati cu catva sfaturi langa casa este un teren pe care familia mea il administreaza de aprox 50 de ani ... (vezi toată discuția)
Teren fara proprietar Tascmob Tascmob Am urmatoarea speta: exista o serie de case insiruite cu gradina. In spatele acestor gradini este o fasie de teren cu o lungime de vreo 200 m si latime de vreo ... (vezi toată discuția)