avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare casa cu chitanta de mina iar aceasta pierduta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare casa cu chitanta de mina iar aceasta pierduta

buna seara
acum 50 ani am cumparat o casa pe baza unei chitante de mina ,proprietarul neavind nici el acte la acea dat ,decit faptul ca figura cu terenul si casa la primarie,in timp chitanta de mina am pierdut-o,iar acum cind vreau sa fac acte pe aceea casa mi se cere cel putin chitanta facuta ,asta in condittile in care vinzatorul a decedat , avind mostenitori 2 fete.impozitul il platesc eu, figurind numele meu dar in contul proprietarului Intrebarea este pot veni mostenitorii vinzatorului sa revendice casa si terenul in favoarea lor neexistind acea chitanta de cumparare a casei?
Eu pot proba cumpararea cu martori fara nici un act?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Marya STANCU , 23:33, 19 Octombrie 2008
19691970 a scris:

buna seara
Intrebarea este pot veni mostenitorii vinzatorului sa revendice casa si terenul in favoarea lor neexistind acea chitanta de cumparare a casei?

DA

Eu pot proba cumpararea cu martori fara nici un act?

NU... puteti dovedi cu martori doar situatii de fapt (predare/primire de bani dar nu natura juridica actului juridic in baza caruia s-a facut acea predare/primire de bani... puteau fi imprumut, donatie, o veche datorie care a fost platita etc.)... cel mult puteti cere restituirea impozitului platit.

Later edit: La perioada asta de 50 de ani puteti invoca uzucapiunea daca puteti dovedi ca acel act de vanzare-cumparare a existat dar s-a pierdut (nu mai exista o copie a lui nicaieri? Nu l-ati facut in dublu exemplar?)...
Ultima modificare: Duminică, 19 Octombrie 2008
Attila-Arpad Dombi, Avocat
nu, nu sa facut nici o copie a acelei chitante nu exista nici o dovada de cumparare decit un martor in virsta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta de mana vanzare teren-termen prescriptie? lancranjan lancranjan In anul 1998 a fost redactata o chitanta de mina prin care s-a vindut o cota ideala de 1/2 casa si teren . Are termen de prescriere ? Dupa cite stiu terenul nu ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mina maricica3 maricica3 Am cumparat o casa si teren cu o chitanta de mina in anul 1998.Chitanta este semnata numai de vinzator si fara martori si scrie in ea ca am platit numai o ... (vezi toată discuția)
Înscrisuri pe verso unui act notarial doar cu semnatura unei parti este valabil ? gerox gerox O ruda în vîrsta ( 78 ani la momentul faptei) a facut un înscris \"de mîna[[b][/b]\" la incitarea ( manipulata fiind de cumparatorul potential fara ca ... (vezi toată discuția)