Am cumparat o casa si teren cu o chitanta de mina in anul 1998.Chitanta este semnata numai de vinzator si fara martori si scrie in ea ca am platit numai o parte din valoarea casii si terenului . Vinzatorul este mort iar vinzatorul a vindut la notariat altuia inainte de a muri .Am inteles ca terenu nu putea fi vindut cu chitanta de mina . Casa se putea ?Mai am ceva de facut sau am pierdut banii ?
Nici casa si nici terenul nu puteau fi vandute in mod legal cu chitanta de mana.
Daca nu ati achitat intreaga suma stabilita ca pret al vanzarii, iar vanzatorul a vandut unei alte persoane, in mod legal, prin notariat nu cred ca aveti mari sanse sa ramaneti cu acest imobil.
Cel mult ati fi putut solicita restituirea pretului de la mostentorii vanzatorului, dar aceasta actiune este prescrisa ca urmare a trecerii unei perioade de timp mai mari de 3 ani.
eu locuiesc si eu am platit impozitul dar stiam de actele la notar . nu am putut sa ma inteleg cu cei care au acte . au actele trecute in registrul agricol din anul 2003 cind au cumparat . nu este intabulat si nici cadastrul facut deoarece am cumparat o cota de 1/2 cu chitanta . mai este o cota tot a astora care au acte pe ambele cote . au acte la notar .sunt aici de 9 ani .am tot timpul scandal si-mi cer sa plec .am facut ceva imbunatatiri casei dar ei spun ca daca am stat aici asa trebuia sa si fac .
Cadastru
stefaniajohnston
Buna ziua ma poate ajuta si pe mine cineva cu o probleme ?am cumparat un teren ,am platit avans jumatate din suma si vinzatorul trebuie sa faca extract de ... (vezi toată discuția)