avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SE POATE ?(STUDIU DE CAZ)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SE POATE ?(STUDIU DE CAZ)

BUNA ZIUA
UN CETATEAN CUMPARA UN TEREN IN BAZA UNEI CHITANTE DE MINA,DECLARA LA PRIMARIE SUPRAFATA SI PLATESTE IMPOZIT PE SUPRAFATA CUMPARATA.
DUPA UN NUMAR DE ANI FACE CADASTRU SI OBTINE TITLUL DE PROPRIETATE.
VINZATORUL TERENULUI PLATESTE IMPOZIT PE SUPRAFATA VINDUTA CU CHITANTA DE MINA SI ACUM.
VINZATORUL SE PREZINTA LA PRIMARIE PENTRU A SCOATE DIN PROPRIETATEA SA TERENUL INSTRAINAT PENTRU A NU MAI PLATII IMPOZIT SI DESCOPERA CA NU-L POATE SCOATE DE LA IMPUNERE DEOARECE NU ARE UN ACT NOTARIAL PRIVIND INSTRAINAREA.
1)CUM CREDETI CA A REUSIT CUMPARATORUL SA OBTINA TITLUL DE PROPRIETATE
2)CE TREBUIE SA FACA VINZATORUL PENTRU A NU MAI PLATII IMPOZIT PE TERENUL INSTRAINAT
MULTUMESC !
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 21:46, 29 Martie 2011
cred ca am citit de 5 ori si nu am inteles...Cand a vandut prima data terenul? In ce an? Cand vrea vanzatorul sa-l scoata de pe numele lui? E unul si acelasi vanzator sau este altul? de unde stiti ca, cumparatorul are titlu de proprietate? Este cumparatorul una si aceeasi persoana ca primul de care vorbiti?
Inteleg ca dupa incheierea chitantei cumparatorul a declarat terenul in vederea impunerii si din acel moment a achitat taxe si impozite. Banuiesc ca la momentul declarariia anexat si acea chitanta ... deci in momentul in care au acceptat impunerea noului detinator, ar fi trebuit sa nu-l mai impoziteze pe titular.
E tosusi o dubla impunere pentru acelasi teren, impunere dubla care dureaza de cativa ani.
Este posibil ca detinatorul sa fi cerut eliberarea titlului de proprietate in baza art. 27 indice 1 sau a altui temei legal pentru a obtine titlu.
Trebuie verificate cele 2 roluri, ar trebui sa mearga ambii la serv impozite pentru clarificarea situatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare severalexa severalexa BUNA ZIUA IN URMA CU APROX.30 ANI MAMA A VINDUT UNUI VECIN, IN BAZA UNEI CHITANTE DE MINA O SUPRAFATA DE PAMINT. VECINUL AVEA PUTINA CURTE IN FATA ... (vezi toată discuția)
Nelamurire cu chitanta de mina dncl dncl Buna seara!tata a vindut un teren in 92 cu chitanta de mina, dar titlu a venit abia in 97 si nu a mai avut loc vinzarea la notar!tata a decedat intre timp, iar ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana vanzare teren-termen prescriptie? lancranjan lancranjan In anul 1998 a fost redactata o chitanta de mina prin care s-a vindut o cota ideala de 1/2 casa si teren . Are termen de prescriere ? Dupa cite stiu terenul nu ... (vezi toată discuția)