avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

cadastru

Buna ziua ma poate ajuta si pe mine cineva cu o probleme ?am cumparat un teren ,am platit avans jumatate din suma si vinzatorul trebuie sa faca extract de carte funciara ,,certificat de atestare fiscala si un exemplar al dosarului cadastral al imobilului ,,,eu trebuie sa platesc onorariu la notar si intabularea ,,mentionez ca este un teren extravilan ,,,asta nu inteleg vinzatorul spune ca eu trebuie sa platesc cadastrul dar in foaia mea de contract cu el scrie ca el trebuie sa aibe exemplar cadastral ,,asta ce inseamna de are el de facut defapt ,,si cit dureaza /,,,si pentru un teren din extravilan in intra cit costa aproximativ ,,,cadastrul si intabularea cit dureaza ca el sustine ca se face intro zi si costa 3000 roni dar eu nu cred si nu vreau sa fac cadastrul numai daca sunt obligata prin lege este altceva nu asa ca vrea el ,,,va multumesc aniticipat
Cel mai recent răspuns: stefaniajohnston , utilizator 17:52, 8 Iulie 2012
Fara cadastru si intabulare nu se poate vinde niciun bun imobil ca e Casa ca e teren intravilan sau extravilan. Aceasta este in general obligatia vanzatorului adica a proprietarului care doreste sa vanda bunul. Acum daca dvs v ati inteles altfel...este altceva..daca nu este obligatia lui. Ati incheiat un antecontract iar dansul se obliga ca pana la perfectarea contractului de vanzare sa intabuleze , altfel nici nu puteti cumpara de la el. Daca va uitati in contract cu siguranta aveti si clauze in contract penalizatoare .....
Multumesc mult ,,da am in contract clauzele si scrie ca vinzatorul trebuie sa faca extract de carte funciara ,,taxele de impozit la zi si un exemplar de dosar cadastral ,,nu stiu cit dureaza procedura normal ,,eu am obligatia sa platesc onorariu la notar si intabularea ,,nu am facut eu ante contractul va dati seama ca este facut de notar ,,eu am fost de acord si vinzatorul la fel ,,acum ma tine de 2 luni cu aceste acte si ca sa aflu azi ca imi zice ca eu trebuie sa fac cadastrul si intabularea ,,unde el daca vroia sa vinda trebuia de mult sa faca cadastru la loc eu asa cred nu aveti idee cit costa cadastrul si intabulare la 3700 de metri extravilan si cit dureaza ?
pentru a putea fi vandut un teren acesta trebuie sa aiba cadastru (nr. cadastral) facut de catre vanzator inainte de vanzare sau cadastrul poate fi platit de catre cumparator daca se convine astfel intre vanzator si cumparator, bineinteles pretul terenului urmanad sa fie in consecinta.
Multumesc mult ,,si eu credeam la fel nu poate fi vindut un teren fara schita cadastrala indiferent de situatie si nici eu nu pot face inabularea pe el daca nu am cadastrul ,,,inca o intrebare aveti idee cit costa sa trec o parte din el in intravilan ,,eu cu asta m-am inteles cu vinzatorul ca suport eu cheltuielile de trecere de la extravilan la intra ,,,,,as vrea sa stiu cit dureaza cadastrul si intabularea in ziua de azi ,,cu ani in urma dura si o luna de zile ,,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act notarial corneltorcea corneltorcea Buna ziua , vreau sa cumpar o casa si un teren extravilan , iar proprietarul a devenit de curind proprietar pe aceste bunuri (teren si casa ) in urma unei ... (vezi toată discuția)
Acte necesare cumparare vinzare teren intravilan infogather infogather As dori sa aflu ce acte trebuie sa prezint la cumpararea unui teren intravilan,pe care urmeaza sa construiesc o casa?. De asemenea vinzatorul ce acte trebuie ... (vezi toată discuția)
Cadastru si intabulare stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua inca o intrebare va rog ,,,am facut o intelegere de vinzare a unui teren vinzatorul trebuie sa faca cadastrul si cumparatorul intabularea ,,acum ... (vezi toată discuția)