avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... cadastru si intabulare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

cadastru si intabulare

Buna ziua inca o intrebare va rog ,,,am facut o intelegere de vinzare a unui teren vinzatorul trebuie sa faca cadastrul si cumparatorul intabularea ,,acum cadastrul si intabularea se face impreuna si cartea funciara o face aceasi persoana ,,,cu ies acatele de cadstrul si intabulare pe ce nume daca se fac impreuna ,,si extract de carte funciara .,?mentionez ca actul de vinzare cumparare nu este finalizat pina la terminarea acestor acte ,,,cum ar trebui sa iasa legal,,si la finalizarea actelor ar trebui sa am s eu un extract de titlul de proprietate de la vinzator asa cum are el sau este de ajuns actul de la notar ,,mentionez ca vizatorul este mostenitor si are mai multe terenuri pe titlul de proprietate
Cel mai recent răspuns: Raluca Balascan , Avocat 11:46, 18 Iulie 2012
Obligatia de inscriere a bunului in cartea funciara este a titularului acestuia. Numai atunci el poate vinde, dona, chiar si parti ale terenului -in conditiile parcelarii, tot prin OCPI.
MULTUMESC MULT ,,este obligatia lui si prin contractul care l-am facut dacum iese pe ce nume trebuie sa iasa cadastrul si intabularea si extractul de carte funciara daca el mi-a vindut mie eu trebuie sa
Cadastrul si intabularea trebuiesc facute obligatoriu pe numele proprietarului actual, adica pe al vanzatorului, astfel el va putea sa vanda. Extrasul de carte funciara il va obtine notarul la care faceti actul si valabilitatea lui este strict in cadrul notarial. In urma autentificarii(semnarii) actului de vanzare cumparare notarul are obligatia legala de a transmite actul la Biroul de Carte funciara si se va schimba numele proprietarului , adica veti fi trecuta dvs. Vi se va elibera o Incheiere de carte funciara pentru imobilul achizitionat pe care se va regasi la proprietar numele dvs. In concluzie, pasul 1-cartea e pe numele vanzatorului, pasul 2- actul de transmisiune, pasul 3- cartea trece pe numele dvs.
VoL a scris:

Cadastrul si intabularea trebuiesc facute obligatoriu pe numele proprietarului actual, adica pe al vanzatorului, astfel el va putea sa vanda.


Buna ziua. In vederea intocmirii dosarului catre Agentia Domeniilor Statului pentru achizitia unui dispensar vet. pt care am platit redeventa din 1999, am solicitat un extras CF. In acesta nu se regaseste cladirea, doar terenul trecut in proprietatea statului.
Cui sa ne adresam pentru a reglementa situatia si a putea continua demersul catre ADS?
Va multumesc.
Multumesc foarte mult pentru raspus ,,ma ajuta foarte mult raspunsul dv o z buna

Alte discuții în legătură

Cadastru stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua ma poate ajuta si pe mine cineva cu o probleme ?am cumparat un teren ,am platit avans jumatate din suma si vinzatorul trebuie sa faca extract de ... (vezi toată discuția)
Incheiere de intabulare petschovschi petschovschi Sunt novice in aceste probleme asa ca va rog sa-mi scuzati intrebarile care pot parea puerile: 1. Ce se intimpla cu exemplarul original al unui act de ... (vezi toată discuția)
Clarificare situatie juridica teren iancau_Anamaria iancau_Anamaria Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu informatii in vederea rezolvarii urmatoarei situatii: S-a cumparat un teren acum 10 ani, cu acte de mana, adica la ... (vezi toată discuția)