avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Acte necesare cumparare vinzare teren intravilan
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Acte necesare cumparare vinzare teren intravilan

As dori sa aflu ce acte trebuie sa prezint la cumpararea unui teren intravilan,pe care urmeaza sa construiesc o casa?.
De asemenea vinzatorul ce acte trebuie sa prezinte ?

Ce inseamna teren (liber de constructive)?
La ce trebuie sa fiu atenta in actele vanzatorului, sa nu fie ipotecata sa anu aibe problem fiscal sau legale?
Ce alte acte mai trebuie sa ii cer vinzatorului?
Dupa ce se fac actele de vanzare , cumparare, cine este obligat sa cheme topograful sa masoare, si sa puna tzarusii? Presupun ca vanzatorul, deoarece el stie unde este si cit se intinde proprietatea lui,
Principalii pasi in procesarea actelor vanzare-cumparare teren intravilan cu intentia de a construe o casa:


Vanzatorul sa prezinte:
acte de proprietate
Certificat Urbanistic


Cumparatorul:
Actele de identitate


Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: infogather , utilizator 09:41, 21 Iulie 2016
Cumparatorul trebuie sa prezinte actul de identitate si certificatul de casatorie daca este casatorit.
Fiind o plata de peste 5.000 lei va trebui facuta prin banca, deci trebuie sa va puneti de acord din ce cont in ce cont se vor banii. Daca nu aveti cont, va deschideti unul.
Notarul va fi cel care va verifica actele: Titlu de proprietate, cadastru, certificat de atestare fiscala, certificat de casatorie, procura daca este cazul. Notarul va cere extras de carte funciara care atesta ca este intabulat si ca are/nu are ipoteci sau alte sarcini.
Probabil va va arata unde sunt limitele de hotar, sa stiti ce cumparati, dar nu are obligatia sa il ingradeasca sau sa bata tarusi.
Dupa ce finalizati cumpararea si aveti intabularea pe numele dvs, dvs. mergeti la primarie cu alte acte si solicitati Certificat de Urbanism in vederea construirii.
Va multumesc pt raspunsul prompt. Eu voi fi in localitate pt o perioada scurta de timp doar 3 saptamini. As dori sa mai aflu citeva detalii:
Avind in vedere ca vanzatorul nu are obligatia sa faca intarusarea, eu ca si cumparator , pe baza certificatului de urbanism sau intabulare, chem un topograf si el face masuratoarea si intarusarea?
Cui trebuie sa ma adresez sa fac intabularea pe numele meu, dupa cumparare? Cit dureaza obtinerea actelor de intabulare?
De asemenea cit dureaza obtinerea certificatului de urbanism?

Inca odata multumesc pt detalii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua ma poate ajuta si pe mine cineva cu o probleme ?am cumparat un teren ,am platit avans jumatate din suma si vinzatorul trebuie sa faca extract de ... (vezi toată discuția)
Ce acte trebuie sa detina vanzatorul pentru a dovedi proprietatea unui teren? van_allen78 van_allen78 Intentionez sa achizitionez un teren intravilan de 20 de ari la tara.Ce acte trebuie sa aiba proprietarii (sunt 2 proprietari, sot si sotie), ca sa nu am ... (vezi toată discuția)
Help: gard sarma ghimpata ilegal pus pe terenul meu...ce fac? maserati111 maserati111 Am in proprietate un teren intravilan la marginea sectorului 5 si un vecin care se tot intinde ilegal cu garduri improvizate pe terenul meu, motivand ba ca il ... (vezi toată discuția)