avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Help: gard sarma ghimpata ilegal pus pe terenul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Help: gard sarma ghimpata ilegal pus pe terenul meu...ce fac?

Am in proprietate un teren intravilan la marginea sectorului 5 si un vecin care se tot intinde ilegal cu garduri improvizate pe terenul meu, motivand ba ca il ingradeste sa nu mai arunce nimeni gunoaie in zona respectiva fie ca este in litigiu pe terenul meu cu fostii proprietari din perioada interbelica, desi nu are nimic de la vre-un eventual proces.
Am scos deja de la primarie o foaie care arata ca nu sunt litigii nici pe Legea 10 nici alte legi pe terenul meu, la nici o judecatorie din tara. De asemenea am act de vanzare-cumparare, copie legalizata de la Titlul de proprietate al vanzatorului, terenul este intabulat, am platit impozitele la zi, mai mult este ipotecat la o banca pe un alt credit, am deja Certificat de Urbanism si autorizatii de la Apa Nova, circulatie, si altele.
Luna viitoare ar trebui sa-mi iasa autorizatia de constructie a casei si implicit a gardului, ma intreb daca nu vrea sa-si ia sarma ghimpata de pe proprietatea mea cui ar trebui sa ma adresez: Politiei, unei firme de paza si protectie, Judecatoriei (sper sa ma apuc de constructie, nu de procese), intru pur si simplu cu buldozerul???
Mentionez ca am pus tarusii de delimitare a terenului inca de la cumparare si ca pe teren nu exista nici o constructie.
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: silvia p , utilizator 19:25, 19 Aprilie 2010
Adresati-va judecatoriei in a carei raza teritoriala e situat terenul , cauza are ca obiect obligatia de a face , in speta desfiintarea constructiei edificate in mod abuziv , cerand cheltuielile ocazionate de acest diferend.
Multumesc Ioana,
Nu este nici o cladire pe terenul meu, doar niste garduri incropite din sarma ghimpata ruginita; ma intreb daca mai este nevoie sa pierd timpul cu Judecatoria? As vrea sa ma apuc de constructie luna viitoare sau in maxim 2 saptamani.
Multumesc
ma gandesc ca daca il desfiintati, nu are cum sa va reclame ca ati distrus gardul lui de pe terenul dvs
Buna seara,cu 100 lei si un cadastrist,va puteti intarusa legal terenul (asa nu va mai putea face nimic vecinul){verisoara mea a avut o situatie similara }:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amplasare gard fara autorizatie si fara o masuratoare cadastrala raresh raresh Buna ziua, Am cumparat un teren provenit din dezmembrarea unei parcele mai mari (lotul initial a fost parcelat in trei parti). Vecinul, dupa ce a facut ... (vezi toată discuția)
Grãnițuire. executarea unei hotariri judecatoresti. construcția propriu-zisã a gardului. ion minca ion minca Am un vecin care practic si-a parasit proprietatea incit gardurile au cazut, vegetatia a crescut salbatica etc. Am fost fortat sa apelez la justitie pentru ... (vezi toată discuția)
Gard la strada cspopescu cspopescu Buna dimineata, Am achizitionat un teren intravilan situat intre 2 case (proprietati). Acesta nu are gard in fata la strada si nici in spate. As dori sa ... (vezi toată discuția)