avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... amplasare gard fara autorizatie si fara o masuratoare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

amplasare gard fara autorizatie si fara o masuratoare cadastrala

Buna ziua,

Am cumparat un teren provenit din dezmembrarea unei parcele mai mari (lotul initial a fost parcelat in trei parti). Vecinul, dupa ce a facut niste masuratori cu constructorul care ii ridica casa, a amplasat un gard intre mine si el cu care a intrat cam 4m in partea de jos si 1.2 m in partea de sus in parcela mea. Delimitarea proprietatii nu a facut-o cu un cadastrist autorizat si nici nu cred ca are autorizatie de constructie. L-am rugat in mai multe rinduri sa-si faca "tarusarea" cu un cadastrist ,dar ma ignora, pretinde ca el a masurat corect si ca nu recunoaste delimitarea facuta de cadastristul meu.

Eu am un proces verbal al cadastristului care mi-a facut mie tarusarea si constata amplasamentul gardului vecinului (mai mult decit atit, cadastristul mi-a spus ca vecinul nu are de fapt o problema cu suprafata parcelei lui, parcela lui se intinde in cealalta parte cu 2.25m mai mult decit si-a pus el gardul).

Aveti cumva idee ce as putea sa fac ca sa rezolv problema asta?

Multumesc,
/Rares.
Cel mai recent răspuns: valiceaki , utilizator 23:49, 6 Ianuarie 2009
In drept acest tip de actiune necesar a fi promovat in cazul dvs. se numeste actiune in granituire.

il veti actiona in judecata pe vecinul dvs., in baza celor doua titluri de proprietate se va face o expertiza si se vor delimita cele doua proprietati. in cazul in care acel gard a fost ridicat nelegal , veti solicita in subsidiar si inlaturarea acestuia, fie pe cheltuiala vecinului, fie pe a dvs., cu drept de recuperare de le vecin.
Multumesc mult pentru raspuns. Unde trebuie sa ma adresez pentru a deschide actiunea? Terenul este in Peris (Ilfov).
Actiunea este competenta judecatoriei Buftea.
multumesc.
pentru actiunea asta am nevoie de un avocat sau pot sa deschid singur?
Actiunea o puteti deschide singur insa este de preferat sa aveti un ajutor calificat pentru a evita orice fel de probleme.

Alte discuții în legătură

Distrugere gard CristiTudor CristiTudor Buna ziua. As avea o intrebare referitoare la imprejmuirea unui teren. Parintii mei detin o proprietate la munte, intabulata cu CF dar netrasata in Etera, ... (vezi toată discuția)
In baza unui contract de donație dețin un teren agricol care ... dorica1979 dorica1979 In baza unui contract de donație dețin un teren agricol care este împărțit in intravilan și extravilan. S a încheiat la notar și este însoțit de ... (vezi toată discuția)