Am cumparat un teren provenit din dezmembrarea unei parcele mai mari (lotul initial a fost parcelat in trei parti). Vecinul, dupa ce a facut niste masuratori cu constructorul care ii ridica casa, a amplasat un gard intre mine si el cu care a intrat cam 4m in partea de jos si 1.2 m in partea de sus in parcela mea. Delimitarea proprietatii nu a facut-o cu un cadastrist autorizat si nici nu cred ca are autorizatie de constructie. L-am rugat in mai multe rinduri sa-si faca "tarusarea" cu un cadastrist ,dar ma ignora, pretinde ca el a masurat corect si ca nu recunoaste delimitarea facuta de cadastristul meu.
Eu am un proces verbal al cadastristului care mi-a facut mie tarusarea si constata amplasamentul gardului vecinului (mai mult decit atit, cadastristul mi-a spus ca vecinul nu are de fapt o problema cu suprafata parcelei lui, parcela lui se intinde in cealalta parte cu 2.25m mai mult decit si-a pus el gardul).
Aveti cumva idee ce as putea sa fac ca sa rezolv problema asta?
In drept acest tip de actiune necesar a fi promovat in cazul dvs. se numeste actiune in granituire.
il veti actiona in judecata pe vecinul dvs., in baza celor doua titluri de proprietate se va face o expertiza si se vor delimita cele doua proprietati. in cazul in care acel gard a fost ridicat nelegal , veti solicita in subsidiar si inlaturarea acestuia, fie pe cheltuiala vecinului, fie pe a dvs., cu drept de recuperare de le vecin.
Distrugere gard
CristiTudor
Buna ziua.
As avea o intrebare referitoare la imprejmuirea unui teren.
Parintii mei detin o proprietate la munte, intabulata cu CF dar netrasata in Etera, ... (vezi toată discuția)