Buna ziua.
As avea o intrebare referitoare la imprejmuirea unui teren.
Parintii mei detin o proprietate la munte, intabulata cu CF dar netrasata in Etera, are doar schitele aferente CF-ului.
Terenul era imprejmuit cu stalpi de lemn, peste care s-au tras mai multe randuri de sarma ghimpata.
Vecinul de langa noi, care nu are limita de proprietate cu noi, (intre noi fiind o suprafata extratabulara) a excavat toata suprafata dintre noi si el, cu tot cu gard si a montat un gard nou din stalpi de fier cu plasa, patrunzand pe terenul nostru cam 10 m in adancime pe tot frontul. Cum se poate solutiona o astfel de situatie si ce plangeri pot depune? (Politie, Primarie, ISC, Alte institutii). Mentionez ca de la primarie mi s-a spus ca nu exista autorizatie de construire gard.
Faceti plangere la primarie/ISC pentru constructie ilegala si la politie/parchet pentru distrugerea gardului
Puteti demara si o actiune de Granituire dar pentru asta solicitati sprijinul unui avocat.
Multumesc mult pentru informatie. Voiam sa mai intreb, vecinul meu-respectivul individ, si-a construit o cabana, anexe si ponton pe parcela respectiva; din cate se pare tot fara autorizatie de constructie. Parcela e pe marginea unui lac de acumulare, unde a ingradit tot terenul pana in lac, blocand accesul pe malul lacului.
Apele Romane l-au dat in judecata si au castigat, terenul si constructia fiind in zona inundabila a lacului, astfel ca exista o decizie de instanta cum ca repsectivele constructii trebuie demolate. Imi puteti spune urmatoarele:
1. Cine trebuie sa puna in aplicare decizia instantei?
2. Accesul pe malul lacului cum se poate face, respectiv cati metrii de la mal/luciu de apa apartin de Apele Romane, unde teoretic, oamenii ar avea acces? Exista o borna de marcaj dar binenteles ca a disparut fara urma. :D
Multumesc anticipat.
Faceti o sesizare la directia judeteana a apelor romane si vedeti ce va spun.
Aceste latimi se stabilesc in functie de mai multe ( cantitatea de apa din lac, tipul de folosire, din ce este facut digul, riscul de inundatie...).
Multumesc mult pentru informatie. Tipul de folosire este de acumulare, in aval e o hidrocentrala. Nu exista diguri, doar baraj. De asemea apa se foloseste si ca apa potabila in aval de baraj, alimentand toate UAT-urile de pe valea respectiva.