avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distrugere gard
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distrugere gard

Buna ziua.
As avea o intrebare referitoare la imprejmuirea unui teren.
Parintii mei detin o proprietate la munte, intabulata cu CF dar netrasata in Etera, are doar schitele aferente CF-ului.
Terenul era imprejmuit cu stalpi de lemn, peste care s-au tras mai multe randuri de sarma ghimpata.
Vecinul de langa noi, care nu are limita de proprietate cu noi, (intre noi fiind o suprafata extratabulara) a excavat toata suprafata dintre noi si el, cu tot cu gard si a montat un gard nou din stalpi de fier cu plasa, patrunzand pe terenul nostru cam 10 m in adancime pe tot frontul. Cum se poate solutiona o astfel de situatie si ce plangeri pot depune? (Politie, Primarie, ISC, Alte institutii). Mentionez ca de la primarie mi s-a spus ca nu exista autorizatie de construire gard.
Cel mai recent răspuns: CristiTudor , utilizator 16:15, 24 Noiembrie 2021
Faceti plangere la primarie/ISC pentru constructie ilegala si la politie/parchet pentru distrugerea gardului
Puteti demara si o actiune de Granituire dar pentru asta solicitati sprijinul unui avocat.
Multumesc mult pentru informatie. Voiam sa mai intreb, vecinul meu-respectivul individ, si-a construit o cabana, anexe si ponton pe parcela respectiva; din cate se pare tot fara autorizatie de constructie. Parcela e pe marginea unui lac de acumulare, unde a ingradit tot terenul pana in lac, blocand accesul pe malul lacului.
Apele Romane l-au dat in judecata si au castigat, terenul si constructia fiind in zona inundabila a lacului, astfel ca exista o decizie de instanta cum ca repsectivele constructii trebuie demolate. Imi puteti spune urmatoarele:
1. Cine trebuie sa puna in aplicare decizia instantei?
2. Accesul pe malul lacului cum se poate face, respectiv cati metrii de la mal/luciu de apa apartin de Apele Romane, unde teoretic, oamenii ar avea acces? Exista o borna de marcaj dar binenteles ca a disparut fara urma. :D
Multumesc anticipat.
Faceti o sesizare la directia judeteana a apelor romane si vedeti ce va spun.
Aceste latimi se stabilesc in functie de mai multe ( cantitatea de apa din lac, tipul de folosire, din ce este facut digul, riscul de inundatie...).
Multumesc mult pentru informatie. Tipul de folosire este de acumulare, in aval e o hidrocentrala. Nu exista diguri, doar baraj. De asemea apa se foloseste si ca apa potabila in aval de baraj, alimentand toate UAT-urile de pe valea respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructii pe teren, luciu de apa Dinu_22 Dinu_22 Buna ziua, Detin un teren situat in apropierea Bucurestiului, in apropierea unui lac. Detalii teren: terenul are deschidere de aproximativ 20 ml la un ... (vezi toată discuția)
Ordinul m.a.d.r. nr.227/2006 mariag68 mariag68 Nu reusesc sa gasesc acest ordin .Daca il are cineva poate il posteaza ca si raspuns. Sunt propietar al unui teren situat pe marginea unui canal de desecare ... (vezi toată discuția)
Amenajare drum pe malul unui luciu de apa concesionat cezarionescu cezarionescu Buna ziua. Am cumparat o proprietate [teren si casa] pe malul raului Mostistea in Ilfov. Raul este indiguit din loc in loc, cu diguri peste care trec ... (vezi toată discuția)