avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Latură gard vecin
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Latură gard vecin

Bună ziua, as dori sa aflu ce pot face în situația următoare:
Am achiziționat de curând un teren în spatele casei de 400mp și doresc sa l imprejmuiesc. Precizez ca vecinul din dreapta a achiziționat și el o parcela tot în spatele casei lui, pe care a imprejmuit o cu gard acum 3 luni, centura de beton fiind pe hat între cele doua proprietăți, pe mijlocul hotarului, fără acordul meu. Precizez ca la momentul construirii gardului de către vecin, eu încă nu eram proprietar pe parcela din spatele casei mele, insa vecinul cunoastea intenția mea de a cumpăra. Acum, s a revoltat ca ma da în judecata dacă nu ii achit jumătate din costurile investite de el în acel gard și totodată nu sunt lăsat sa mi imprejmuiesc terenul pana nu ii achit jumătate din costuri vecinului. Precizez că nu am fost întrebat de materialele folosite la gardul vecinului și eu mi as dori un gard din lemn si nu din plasa cum a făcut el. Eu sunt deschis sa i ofer o suma de bani în mod justificat pe facturi și chitanțe dar el nu dorește sa mai comunice decât prin avocat. Ce e de făcut? Va mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: bellefille , utilizator 14:04, 21 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa-i comunicati ca si cu avocat si fara ii veti achita cota care v-ar reveni din costul lucrarii ,estimat in autorizatia de construire a gardului.Si asta daca asa decide instanta,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie Bosscostelino Bosscostelino Buna ziua. 1. Am cumparat un teren de 650mp intravilan in continuarea proprietatii pe care o am. Proprietatea pe care o am de 350mp este imprejmuita cu gard de ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma ! limita proprietate rares09 rares09 Am o suprafata mica ( 300 m2 ) , pe care doresc sa construiesc o casuta. Eu vreau sa imprejmuiesc terenul si nu am pretentii referitoare la bani din partea ... (vezi toată discuția)
Construire gard intre proprietati lillyian20 lillyian20 Buna seara, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema urmatoare: In 2010 am achizitionat o casa iar in spatele casei era un teren gol. Constructorul a ... (vezi toată discuția)