avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va rog ajutati-ma ! Limita proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va rog ajutati-ma ! Limita proprietate

Am o suprafata mica ( 300 m2 ) , pe care doresc sa construiesc o casuta. Eu vreau sa imprejmuiesc terenul si nu am pretentii referitoare la bani din partea vecinilor, dar vecinul din dreapta mi-a pus "piedica" spunand ca el nu-si mai poate pune o schela in spatele casei cand va dori sa renoveze casa ( casa lui ar fi cam la un metru pana la limita proprietatii ) . Eu vreau sa fac un gard cu fundatie de beton in care sa bag stalpi de fier si sa pun plasa. Vreau sa mentionez ca in momentul sapaturilor am facut ceva de genul 90% pe proprietatea me 10% pe proprietatea lui.

Va rog sa ma ajutati ! Va multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 02:44, 22 Martie 2015
Trebuia sa va limitati la proprietatea dvs. Poate sa va oblige sa desfiintati ce ati construit pe proprietatea dansului.
Chiar daca este gard comun ? Nu stiu cum se procedeaza si cum ar fi mai bine sa procedez In cazul acesta. Mie mi se pare aiurea, sa fac eu gardul comun fara sa am pretentii la bani din partea vecinului, si cu toate acestea sa il fac si pe terenul meu... Gard comun dar banii mei si terenul meu...
Multumesc pentru sfaturi !
Art. 561 NCC prevede dreptul oricărui proprietar de a-și îngrădi proprietatea. Art. 662NCC-prevede obligația reciprocă de a contribui la construirea despărțiturilor comune.
În caz că doriți să executați numai d-voastră un gard, acela va fi construit doar pe proprietatea d-voastră. Nimeni nu vă dă dreptul să faceți gardul pe proprietatea vecinului ci exact pe hotar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gardul al cui este? Narcisa_ Narcisa_ In urma cu cativa ani, am cumparat o locuinta la tara. Locuinta avea casa, anexe, pomi fructiferi, gard, gradina. Langa locuinta mea, se afla o alta ... (vezi toată discuția)
Dreptul proprietatii cameliadragomir cameliadragomir Buna ziua , am cumparat o vila cu imprumut ipotecar in anul 2013 in orasul Pantelimon in cartierul nou si prin curtea mea trece canalul primariei si stalpul ... (vezi toată discuția)
Gardul Augustin1 Augustin1 Daca vecinul vrea sa faca gardul, cu materiale scumpe si eu nu sunt de acord, si insista ca ma baga sa platesc un gard pe care il vrea el, cum sa procedez? Va ... (vezi toată discuția)